Irak'ta minibüse saldırı: 7 ölü

Irak'ta minibüse saldırı: 7 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki bir Şii kasabasından başkente giden bir minibüse saldırı düzenleyen silahlı kişiler, aralarında bir çocuğun bulunduğu 7 yolcuyu öldürdü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki bir Şii kasabasından başkente giden bir minibüse saldırı düzenleyen silahlı kişiler, aralarında bir çocuğun bulunduğu 7 yolcuyu öldürdü. Polis açıklamasına göre, Halis'ten hareket eden minibüs Bağdat'ın 60 kilometre kuzeydoğusundaki Bakuba yakınında iki otomobil içindeki silahlı kişilerin saldırısına uğradı.

Saldırının, ABD'nin Irak güçleriyle birlikte Bağdat ve çevresinde 3 ay önce başlattığı büyük güvenlik operasyonuna rağmen başta Diyala vilayeti olmak üzere bölgede şiddetin ve istikrarsızlığın sürdüğünün yeni bir göstergesi olduğu belirtiliyor. Bu arada, Bakuba'da insanların maaşlarını almak için önünde kuyrukta beklediği bir bankaya düzenlenen havan topu saldırısında 2 kişi öldü. Bağdat'ın yaklaşık 90 kilometre kuzeyindeki Muktadiye'de düzenlenen silahlı saldırıda da 2 polis öldü.

 Irak'ın güneyindeki Basra kentinde polis devriyesine düzenlenen silahlı saldırıda da bir polis öldü, 1 polis yaralandı. Bağdat'ın Sünni nüfusun ağırlıkta olduğu Adil mahallesinde de bu sabah devriye gezen Irak askerleri yakınında yola yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 3 Irak askeri ölmüştü. Gazetecilerin de saldırılara hedef olduğu Irak'ta bugün Iraklı bir gazeteci daha öldürülmüştü. Kaçırıldıktan birkaç saat sonra cesedi bulunan Ez Zaman gazetesi muhabiriyle birlikte ABD'nin işgalinin başladığı Mart 2003'ten bu yana Irak'ta öldürülen gazetecilerin sayısının 105'i bulduğu bildiriliyor. Irak'ta 3 gün önce de Amerikan ABC televizyonuna çalışan iki Iraklı gazeteci öldürülmüştü.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.