"Iraklı Kürtler toplumlarını kuruyor"

"Iraklı Kürtler toplumlarını kuruyor"

Başkanlığın favori ismi Hillary Clinton "Iraklı Kürtlerin çok iyi bir tutum benimsediğini" söyledi.

ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti’de en iddialı başkan adayı konumundaki Senatör Hillary Clinton, Iraklı Kürtlerin, ülkenin kuzeyinde kendi toplumlarını kurmakta olduğunu söyledi.
 
Clinton’a, Washington’da liderlik konusunda katıldığı bir toplantıda, Cumhuriyetçi Başkan George Bush yönetiminin, Irak için “Kore Modeli”ni öngördüğü ve savaşın bitmesinin ardından da uzun yıllar bu ülkede ABD askeri varlığının sürmesini planladığı anlatılarak görüşü soruldu. 

Hillary Clinton, Irak’ta nispeten az sayıda ABD askeri bırakılmasını, işgal anlamına gelmemesi ve iyi tanımlanmış görevleri kapsaması koşuluyla destekleyeceğinin işaretini verdi.

Bunun gerekçelerini dile getirirken Iraklı Kürtlere değinen Clinton, “Kürtlere nasıl davranıldığına bakmamız gerekiyor. Çünkü onlar, çok iyi bir tutum benimsedi. Kürtler, Saddam Hüseyin’in diktatörlüğünden özgürlüklerini elde etme fırsatını kullandılar ve Irak’ın kuzeyinde kendi toplumlarını kurmaktalar”dedi.

Senatör Clinton, ayrıca ABD’nin, uzun vadede Irak’taki çıkarlarını koruması ve El Kaide terör örgütüyle İran’a karşı önlemler alması gerektiğini anlattı.
 
NTV-MSNBC / Ümit Enginsoy




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.