İpekçi'yi Erdoğan'a şikayet ettiler

İpekçi'yi Erdoğan'a şikayet ettiler

Postacılar, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak modacı Cemil İpekçi'yi şikayet ettiler.

Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber Sen) İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, PTT'deki sıkıntıları bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti. Aksaklıkları iki sayfalık bir metinde toplayan Yılbaşı, personel yetersizliği ile ünlü modacı Cemil İpekçi'nin diktiği elbiselerin dar gelmesinden yakındı.

Konuyla ilgili İzmir Posta İşletme Müdürlüğü'nün önünde basın açıklaması yapan Yılbaşı, dertlerine acil çözüm bulunmasını istedi.

PTT'nin ülke genelinde istihdam etmesi için belirlenen norm kadro sayısının 49 bin 839 olduğunu; ancak kurumda sadece 30 bin 79 kişi çalıştığını belirten Yılbaşı, kurumun 19 bin 760 eksik personelle çalıştığını, bu durumda 5 kişinin yapması gereken işi 3 kişinin yaptığını söyledi. 85 kuruş mesai farkının ise yeterli gelmediğini ifade eden Yılbaşı, bu dertlerine bir de kıyafet sorunun eklendiğini kaydetti. Ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından tasarlanan ve kamuoyuna bir defileyle sunulan elbiseleri Başbakan'a şikayet eden Ali Yılbaşı, "PTT'de yaşadığımız sorunlar bunlarla bitmiyor. Her yıl posta dağıtıcılarına verilmesi gereken kıyafetlerde sürekli sorunlar yaşanıyor. Mesela, hala geçen yılın yazlık kıyafetleri verilmedi. Sürekli kalitesiz kumaştan elbise yaptırılıyor, ölçüler ise bir türlü bizlere uygun olmuyor." dedi.

Yılbaşı, Başbakan'dan 19 bin 760 personel açığının giderilmesini, kefalet sandığındaki paraların geri ödenmesi, özlük haklarının giderilmesi, elbiselerin düzenli ve zamanında verilmesi, ayrıca elbiselerin vücut ölçülerine göre yapılmasını istedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.