İnönü’nün Yorgun’u var idi, Keskin’in de Erbaşı oldu!

İnönü’nün Yorgun’u var idi, Keskin’in de Erbaşı oldu!

Şişli’nin eski belediye başkanı Hayri İnönü’nün, sıkıntı yaşamasına neden olan bir Uğur Gazi Yorgun var idi, şimdi de Muammer Keskin’in de bir Seyfi Erbaşı oldu.

DÜN İNÖNÜ'YE YAPILANLAR BU GÜN KESKİN'E YAPILIYOR 

Hayri İnönü, Şişli Belediye Başkanı olup eline yetkileri alarak makama oturduktan sonra etrafı sarılmaya başlamıştı.O dönemler Hayri İnönü'ye yapılanların aynısı bu gün Muammer Keskin'e yapılmaya başladı. 

BAŞKANLAR FARKLI İSİMLER HEP AYNI 

Dün Hayri İnönü'nün etrafı kuşatılmıştı. Bu gün de Muammer Keskin'in etrafı kuşatılmış durumda. İşin ilginç tarafı da, bu organizasyonda İnönü döneminden de tanıdık isimler var.

MUAMMER KESKİN YANLIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Muammer Keskin’e yol arkadaşlığı yapmış isimler bile belediye içerisinde kendilerini yabancı gibi hissetmeye başladılar. Bu sayede Keksin'in gerçek dostları etrafından uzaklaşarak, kendilerinin rahat at oynatabilmenin yolları açılıyor.

Gücünü makamdan değil kendinden alanların bu ayak oyunlarına tahammül etmeleri mümkün olmadığını bildikleri için yıkıp dağıtmaktan başka yolları kalmıyor.

Şişli Belediye içerisinde yaşanan atama ve ekipleşmelerden doğan sıkıntılar öyle bir hale geldi ki; şikâyetler CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı’na kadar ulaştı.

ŞİŞLİ’DE İKİNCİ İNÖNÜ VAKASI YAŞANABİLİR

Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü’nün döneminde bir Uğur Gazi Yorgu’u vardı. Belediyeyi adeta Uğur Gazi Yorgun yönetiyordu.

CHP YÖNETİMİ: “İKİNCİ BİR YORGUN VAKASI YAŞATMA!”

Muammer Keskin döneminde benzeri olaylar yaşanmaya başladı. Bu durum öyle bir hale geldi ki; CHP yönetiminden Muammer Keskin’e keskin uyarı geldi.  Şişli’de ikinci bir Uğur Gazi Yorgun vakası yaratma!

KESKİN’İN TANIMADIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Seyfi Erbaş; Muammer Keskin’in kendisinin dahi tanımadığı Onur Öksel’i Özel Kalem Müdürü yaptırdı. Seyfi Erbaş ile Onur Öksel’i Beşiktaş CHP’de siyasi arkadaşlar.

Bu atama ile Muammer Keskin’in yol arkadaşları ve mesai arkadaşları bile kendilerini yabancı gibi hisseder oldu.

KOMİSYONLARA SEYFİ ERBAŞ ETKİSİ

Şişli Belediye Meclisi’nde hiçbir meclis üyesi kimin hangi komisyonlarda olduğunu bilmiyordu. Meclis komisyonlarında kimlerin hangi komisyonlarda olacağını da dahi Seyfi Erbaş’ın bildiği ve hatta Muammer Keskin ile birlikte organize ettiği ortaya çıktı. Buna rağmen, Seyfi Erbaş hiçbir komisyonlarda yer almadı. Sadece Marmara Belediyeler Birliği’nde görev aldı.

BAŞKANI TEMSİLEN EDEN TEK İSİM İMAJI

Marmara Belediyeler Birliği ağırlıkta belediye başkanlarının katıldığı bir birliktir. Büyükşehri belediye başkanlarının olduğu toplam da 13 İlde faaliyet göstermektedir. Bu birliğe 6 adet büyükşehir belediye başkanı üye iken Şişli’de Muammer Keskin yerine Seyfi Erbaş üye oluyor.

EKREM İMAMOĞLU’NUN ÜYE OLDUĞU YERE SEYFİ ERBAŞ OLUYOR  

Muhtemel Ekrem İmamoğlu’nun üye olacağı bir birlikte Muammer Keskin yerine Seyfi Erbaş olacak. Bu birliğe başkanlık yapmış isimler; Ali Talip Özdemir, Sefa Sirmen, Ahmet Bahadırlı, Nurettin Sözen, Bedrettin Dalan, Kadir Topbaş, Mevlüt Uysal gibi isimler.  

SEYFİ ERBAŞ BAŞKAN VEKİLİ OLACAK

Şişli Belediyesi Başkan vekili olarak Seyfi Erbaş kendisini görevlendirecek. Şişli Belediye Başkanı olarak Muammer Keskin’in izne gittiğinde veya ilçe dışına çıktığında Şişli Belediyesi’ne başkanlık edecek isim olacak.

Seyfi Erbaş; Hayri İnönü’ye danışmanlık yaptığı dönemlerde incelendiğinde yaşanan olaylar dikkat çekici. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Özel Kalem Müdürlüğü odasında bulunan isimler de dikkat çekici.

İNÖNÜ DÖNEMİNDEN TEK KALAN SEYFİ ERBAŞ  

Hayri İnönü’nün yan odasında danışman sıfatıyla Seyfi Erbaş, karşı odasında Şişli Belediyesi’ne bağışlandığı iddia edilen 27 milyon parayla birlikte kaçan Hasnun Bayram, diğer bir odada Uğur Gazi Yorgun vardı.  

Bu ekipteki tüm isimler yok olurken tek kalan ismin Seyfi Erbaş olması dikkat çekti.

KUŞATILAN HİÇ BİR BAŞKAN KOLTUKTA KALAMADI

Bu gelişmeleri görev ve CHP’ye giden onca şikâyete rağmen Muammer Keskin’in müdahale edememesi, bir kuşatma halinde olduğunun göstergesi. Geçmişte tarihe gömülen belediye başkanlarında olduğu gibi. Şişli’de, etrafı kuşatılıp bir sonraki dönem başkanlık yapabilmiş bir başkan kalamadı.

İNÖNÜ ÇOK UYARILMIŞTI

İnönü döneminde Şişli Belediyesi’ni adeta Uğur Gazi Yorgun yönetir hale gelmişti. Olaylar öyle bir hale gelmişti ki; CHP yönetimi İnönü’ye uyarmak zorunda kalmıştı.

UYARILARI DİKKATE ALMAYAN İNÖNÜ YANLIZLAŞMIŞTI

Ben İnönü’nün torunuyum diyen Hayri İnönü, gelen eleştirilere kulak asmamıştı. Sonunda CHP yönetimi Şişli Belediyesi’ne gelip gitmez, hal hatır sormaz hale gelmişti. Öyle ki; İnönü CHP yönetimi ile görüşebilmek için araya aracılar sokar hale gelmişti.

İNÖNÜ BELEDİYEYİ YÖNETEMEZ HALE GELMİŞTİ

İyice yalnızlaşan ve belediyeyi yönetemez hale gelen İnönü; Uğur Gazi Yorgun’a yol açmak için görevden aldığı özel kalem müdürünü tekrar getirmek zorunda kalmıştı.

KURGU VE SARMALLLARIN İLK İSPATINI YAYINLIYORUZ

Muammer Keskin’in etrafının sarıldığını ispatlayan delillerden sadece birincisini yayınlıyoruz.

Şişli Belediyesi’nde hiçbir komisyonlarda yer almayan 3 isim var.

1 numara; Muammer Keskin, Şişli’nin mevcut belediye başkanıdır.

2 numara; Seyfi Erbaş, Şişli Belediyesi başkan vekili olacak. Marmara Belediyeler Birliği’ne üye oldu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in özel kalem müdürünü dahi atayabilen bir isim.

3 numara; Cihan Yavuz, HDP’nin CHP listesine kontenjan 1’nci sıradan verdiği isimdir. Cihan Yavuz Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı olacak.

Diğer isim, sıralama ve gelişmeler için Şişli Gazetesi’nden takip etmeye devam ediniz.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum