İnönü Haluk Göztepe’yi görevden aldı, yerine Cemil Candaş mı gelecek?

İnönü Haluk Göztepe’yi görevden aldı, yerine Cemil Candaş mı gelecek?

Hayri İnönü imardan sorumlu teknik başkan yardımcılığı görevinde bulunan Haluk Göztepe’yi görevden aldı yerine Cemil Candaş’ı getireceği iddia ediliyor.

İnönü kendisinin göreve getirdiği Erdoğan Yıldız’ı görevden almış yerine Yıldız’ın yakın çalışma arkadaşı Haluk Göztepe’yi getirmişti. Şimdi aynı makama daha önceden kendi göreve getirdiği ama sonradan da görevden aldığı Leyla Ünver’in yakın çalışma arkadaşı Cemil Candaş’ı getireceği belirtiliyor.

TARİH TEKKERRÜRDEN Mİ İBARET?

Bu görev değişikliğinden sonra geçmişte gerçekleşmiş tarihi benzerliklerin yaşanacağı belirtiliyor.

İnönü bundan 1 yıl önce 65 yaştan dolayı zorunlu olarak başkan yardımcılığı makamı bırakmak zorunda kalan Erdoğan Yıldız’ı getirmişti. Yıldız yaş haddinden dolayı işe başladıktan 6 ay sonra bu makamından görüntüde ayrılarak başkan danışmanı olarak görev yapmaya devam etmişti.

GÖZTEPE’DE MÜDÜR OLARAK GÖREVE BAŞLAMIŞTI

İşte o dönemler de formalite bir başkan yardımcısına ihtiyaç duyulmuş ve Haluk Göztepe bu makama getirilmişti. Göztepe Erdoğan Yıldız’ın başkan yardımcılığından ayrılmadan önce bir süre fen işleri müdürü olarak görev yapmıştı.

Erdoğan Yıldız Başkan Yardımcılığı’ndan ayrılmıştı, ama daha önce oturmuş olduğu makam odasından ayrılmamıştı. Fen İşleri Müdürü Haluk Göztepe’de başkan yardımcısı olmuş, ama oda fen işleri müdürlüğü makam odasından ayrılmamıştı. Yaşanan olaylar bu görev değişikliklerin formalite olduğu iddialarının geçek olduğunun bir ispatı olmuştu.

Erdoğan Yıldız defalarca Hayri İnönü’nün özel danışmanlarından gelen baskılardan bıktığını ifade etmesine rağmen bir düzelme göremeyince de sonuna istifa etmişti.

ERDOĞAN YILDIZ’IN ÖZEL PROJELERİ NE OLACAK?

Erdoğan Yıldız’ın gerek başkan yardımcılığı gerekse de başkan danışmanlığı döneminde birçok projeler hazırlamıştı. Bu projelerden sonra İnönü Şişli’de kentsel değişim ve dönüşüm dönemi başlatıyoruz diye açıklamalar yapmıştı. Bununla ilgili de kentsel dönüşüm projelerinin hazırlanması için birçok ihaleler gerçekleştirmişti. Şimdi bu ihalelerin ve yapılan ödemelerin akıbeti merak ediliyor. Çünkü Yıldız’ın istifasından sonra Haluk Göztepe görevine ve Erdoğan Yıldız’ın projelerine devam etmekteydi. Taki, İnönü görevden alıncaya kadar.

İNÖNÜ’NÜN İMARLA İLGİLİ PLANLARI MI VAR?

Gazetemize gelen istihbaratta İnönü’nün Şişli’de imarla ilgili başkaca planlarının olduğu bu yüzden de Haluk Göztepe ile çalışmak istemediği bunun içinde Cemil Candaş’ı getirdiği.

Candaş’ın Hayri İnönü’nün kendinin getirip daha sonra kendisinin görevden aldığı başkan yardımcısı Leyla Ünver’in ekibinden olduğu belirtiliyor. Kültür Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu Müdürlüğü görevini yaparken 2014 yerel seçimlerinde Leyla Ünver’in belediye başkanı aday adayı olduğu Beyoğlu İlçesi’nden CHP Belediye Meclis Üyeliği adaylı için istifa etmişti. Her ikisi de adaylaşamayınca memuriyet görevlerine geri dönmüşlerdi.

İNÖNÜ LEYLA ÜNVER’İ GÖREVDEN ALDI

ÜNVER’İN YAKININA GÖREV VERDİ

Cemil Candaş emekliliğini isteyerek 2014 yılında kurul müdürlüğünden emekli olmuştu. Daha sonra Leyla Ünver’in Maltepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevine gelmesiyle şansı dönmüş ve tekrar Maltepe Belediyesi’nde memur olarak göreve başlamıştı.

Leyla Ünver’i görevden alan İnönü’nün Ünver’in en yakın çalışma arkadaşı olan Cemil Candaş’a görev vermesi, Hayri İnönü’nün ekip arkadaşlarını seçerken ne kadar çelişkiler içerisinde kaldığı iddialarının doğruluğunu gösterdiği yorumlarına neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum