İngiltere, töre cinayetini konuşuyor

İngiltere, töre cinayetini konuşuyor

Kızının batı tarzı yaşamından ve ona göre yanlış bir kişiyi sevmesinden memnun olmayan Iraklı bir baba, kızının ölümünden suçlu bulundu. İşin ilginç yanıysa kurbanın daha önce bir kaç kez öldürülebileceği kuşkusuyla polise başvurması...

LONDRA - İngiltere kendi topraklarında bir töre cinayetini tartışıyor. Iraklı Mahmud Mahmud kızının ölümünün ardından açılan davada cinayetten suçlu bulundu. Savcılar, babanın kızının batı yanlısı yaşadığına ve yanlış adamı sevdiğine inandığını, bu nedenle kızının öldürülmesi planını kardeşiyle birlikte yaptığına inanıyor.

Kurbanın Kızkardeşi Bekhal Mahmud, “Özgür olmak istiyordu. Evden çıkmasına izin verilmesini istiyordu. Kilitli olmamak ve denileni yapmamak istiyordu” dedi.

Cinayetin ilginç bir diğer yanı ise kurban Banaz Mahmud’un daha önceden öldürülebileceğini birkaç kez polise bildirmesi ancak polisin buna karşılık sadece evini değiştirmesini tavsiye etmesi. Üstelik Banaz Mahmud bir kez de öldürülme teşebbüsünü atlatmışken. Erkek arkadaşı tarafından çekilen videoya, babasının kendisini öldürme teşebbüsünden nasıl kurtulduğunu anlatan 20 yaşındaki genç kız, bunu kanıt olsun diye çekmiş.

Bu olayın ardından evine dönmek zorunda kalan ve ailesine erkek arkadaşından ayrıldığını söyleyen Banaz Mahmud’un komşuları, 20 yaşındaki kızı erkek arkadaşıyla yine gördüklerini anne-babasına söylemiş.

Boğularak öldürülen ve bir çantaya konduktan sonra bahçeye gömülen Banaz Mahmud’un cesedi 3 ay sonra bulundu. İngiltere’de 100’den fazla aile içi cinayetin töre cinayeti olup olmadığı araştırılıyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.