İngiltere Kraliçesi'nden madalya alan ilk Türk

İngiltere Kraliçesi'nden madalya alan ilk Türk

'The Order of Australia' onur madalyasına bu sene ilk defa bir Türk de layık görüldü.

İNGİLTERE Kraliçesi İkinci Elizabeth'in doğum gününü kutlayan Avustralya'da, Kraliçe bir Türk'ü kendi onur listesine alarak 'The Order of Australia' madalyasına layık gördü.

      Hala sembolik olarak Kraliçe ikinci Elizabeth'e bağlı olan Avustralya her sene kraliçenin doğum gününü resmi tatil ilan ederek kutluyor. Her sene olduğu gibi bu senede Avustralya'da yaptığı toplumsal çalışmalar ile topluma faydası dokunanlara Kraliçe tarafından Avustralya için önemli madalyalardan biri olan 'The Order of Australia' onur madalyası verildi. Bu sene ilk defa bu madalyaya bir Türk de layık görüldü.

      1952 yılında Avustralya'ya yerleşmiş ve Avustralya'da bir çok sivil toplum kuruluşunda görev alan İbrahim Dellal, İngiltere Kraliçesi tarafından bu madalya layık görüldü.
     
     TOPLUMA FAYDALI OLMAK ESAS

      'The Order of Australia' madalyası Avustralya'da verilen en önemli madalyalardan birisi. Bu madalya sadece topluma hizmet etmiş başarılı Avustralyalılara verilmekte. 'The Order of Australia' madalyasını alabilmek için aday olan kişinin Avustralya makamlarınca güvenilir başka kişiler tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Aday gösterilen kişinin geçmişine bakılarak Avustralya toplumu için yaptıkları ve belgeleri incelenerek madalyanın verilip verilmeyeceği belirleniyor.
     
     İBRAHİM DELLAL'IN BİRÇOK BAŞARISI VAR

      1952 yılında Avustralya'ya göç eden İbrahim Dellal şu anda 74 yaşında. İlerleyen yaşına rağmen hala ilk günkü heyecanından hiç bir şey kaybetmeyen İbrahim Dellal, İngiltere Kraliçesi'nin kendisine yolladığı bu madalya ile ilgili olarak da memnuniyetini belirtiyor. Kraliçe ikinci Elizabeth'in onur listesine girmesinden dolayı kendisini ilk tebrik edenler Amerika Konsolosu ve Victoria Başbakanı olduğunu da belirtiyor.

      Avustralya'ya 1968 yılında gelen ilk Türk kafilelerine çok yardımcı olan Dellal ayrıca Avustralya İslam Federasyonu Derneğini'nin kurucu üyelerinden ve ilk başkanı. Avustralya'nın ilk Türk gazetesi olan 'Türk Sesi'ni' çıkartan Dellal şu anda Avustralya'nın saygın okullarından Işık Koleji'nin genel direktörlüğü görevini yürütmekte. Okul üniversiteye yolladığı öğrencilerdeki yüzde 94'lük başarı ile Victoria'nın en başarılı ikinci okulu durumunda. İbrarihim Dellal onur madalyasını önümüzdeki ay törenle alacak.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.