İnekler resmi geçiti

İnekler resmi geçiti

Dünyanın en büyük açık hava sanat gösterisi olan Cow Parade, Paris, New York, Monako, Moskova, Sidney, Tokyo, Londra gibi dünyanın 39 büyük şehrinden sonra Ağustos atında İstanbul'a geliyor.



"İneklerin resmi geçiti" olarak dile getirilen proje; iş dünyası, tasarımcı, sanatçı ve halkı bir araya getiriyor. Firmalar adına, yerel sanatçıların tasarlayıp uygulama yaptıkları inek heykelleri, 1 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında sergilenecek. 150'ye yakın inek heykeli, Şişli bölgesi başta olmak üzere Nişantaşı'ndan Maslak'a kadar olan caddeler, Kanyon, Akmerkez, Profilo, Metrocity, Cevahir, Reasürans çarşısı gibi alışveriş merkezlerinde üç ay boyunca halka açılacak.

Seçici kurul belirliyor
Cow Parade
, yüzlerce firma, şahıs ile yaratıcı endüstrileri biraraya getiriyor. Etkinlik, her türlü firmaların markalarını veya vizyonunu, inek heykelleri üzerinde sanatçıların tasarımlarıyla halkla buluşmasını sağlıyor ve en önemlisi herkesin gülümsemesine sebep oluyor.

Tasarımlar www.cowparade-istanbul.com adresine yükleme yapılarak gönderilebiliyor. Tasarım ve sanat konusunda kendine güvenen, uygulamayı da başarılı yapacak herkes Cow Parade İstanbul'a katılabiliyor. Etkinliğin seçici kurulu, Mehmet Güleryüz, Rıfat Özbek, Zeynep Fadıllıoğlu, Haldun Dostoğlu ve Kesibe Karaosmanoğlu'ndan oluşuyor. Sadece tasarımların sanata uygunluğu, dini, politik, cinsel ve şiddet gibi temaların yer almaması gerekiyor. Dünyada İnek heykellerine desen veren sanatçılar içinde Vivienne Westwood, Chantal Goya, Ben Crossman, Zapiro, Christian Lacroix, Sir Norman Fosters, David Lynch gibi bir çok ünlü isim var.

İnekler vakıflara bağışlanıyor
Cow Parade, yurtdışındaki sergilerde yapılan müzayedelerle bugüne kadar 15 milyon doların üzerinde değişik vakıf ve derneklere yardım aktaran bir etkinlik... Bu dev organizasyonun ardından müzayede yoluyla satışı yapılacak inek heykelleri Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve Tema'ya bağışlanıyor.
Her şehirde sadece bir kez yapılan ve tekrarlanmayan bu farklı sergide markanızın yer almasını için ve detaylı bilgi almak için www.cowparade-istanbul.com adresini ziyaret edebilir ya da Linx Marketing'den bilgi alabilirsiniz.

Firmalar nasıl katılıyor
Bu arada firmalar da markalarına özel veya vizyonlarını yansıtacak tasarımlarını, Cow Parade'e gelen tasarımların arasından seçip, çalıştıkları reklam ajansları veya tercih ettikleri sanatçıyla tasarımlarını gerçekleştirebilliyor. Bu konuda Cow Parade organizasyonu firmalara gereken tüm yardımı yapıyor. Boyamaya hazır inek heykelleri organizasyon tarafından temin ediliyor. Bunun için yapılması gereken sadece 3 tip inek heykelinden uygun olanı seçmek. Cow Parade İstanbul'un sağlayacağı fiberglass malzemeden yapılmış üç farklı şekildeki (oturan-ayakta-otlayan) boyamaya hazır inek heykelleri, ressamlar için farklı bir tuval, tasarımcılar için 3 boyutlu farklı bir oyuncak, heykeltraşlar için farklı bir konu, firmalar ve markalar için de bambaşka bir mecra alanı sunuyor. Firmaların başvuruları için Mayıs ayı son ay.

Cow parade hangi şehirlerde düzenlendi
1998 Zürih
1999 Şikago
2000 New York
2001 Houston, Kansas
2002 Las Vegas, London, Sidney
2003 Atlanta, Auckland, Dublin, Tokyo, Connecticut
2004 Cape Town, Johannesburg, Manchester, Prag, Stockholm, Buenos Aires, Harrisburg
2005 Barselona, Bratislava, Bükreş, Geneva, Floransa, Monte Carlo, Moskova, Sao Paolo, Varşova
2006 Paris, Edinburgh, Atina, Lisbon, Budapeşte, Norveç, Boston, Denver, Wisconsin, Belo Horizonte
2007 İstanbul, Milano, Vigo, Marseilles, Curitiba
2008 Pekin

Turizme etkileri
• Cow Parade, Şikago tarihinde yapılan gelmiş geçmiş en büyük ve en başarılı sergi olmuştur.
• Şikago turizm ofisinin verilerine göre; Şikago'daki sergi 2 milyon turist çekmiş, yaklaşık 500 milyon dolar otel, yeme-içme ve sightseeing olarak şikago ekonomisine kazanç sağlamıştır.Yapılan istatistiklere göre mağaza, lokanta ve otel satışlarında yüzde 28 artış sağlamış.
• New York'a gelen turist sayısında 3-4 milyon gibi bir artış kazandırmış ve ilave olarak 1 milyar dolar yerel işyerlerine kazanç sağlamış..
• 11 Eylül olayı sırasında New York'un Belediye Başkalığını yapan Rudi Giuliani 2000 yılında, Cow Parade'in New York'da büyük bir etki bıraktığını, New Yorkluları sanat konusunda heyecanlandırıp onların kalbini çaldığını belirtiyor.

Kaynak: Eda Özsoy -TurizmdeBuSabah


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.