İlköğretimde kayıtlar yarın başlıyor

İlköğretimde kayıtlar yarın başlıyor

İlköğretim okullarına kayıtlar, yarından itibaren başlayacak. Okullara kayıtlar, bu yıl ülke genelinde internet üzerinden yapılacak.

 Kayıtlar, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacak.

Öğrenci velisinin kayıt yaptırabilmek için nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekiyor. Velinin verdiği bilgiler okul yönetimince web tabanlı sisteme girilecek ve öğrencinin kaydı yapılacak.

Kayıt işlemini, sisteme girmek için gerekli bilgi ve şifrelere sahip okul görevlileri yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri velilerin kayıt işlemlerini olabildiğince kısa zamanda yapmalarını istediklerini bildirdiler.

Şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının talepleri halinde istedikleri okula kayıtları yapılacak. Okulun kontenjanının dolmaması halinde, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, ana sınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın işyerlerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri değerlendirilecek.

Okullara yapılacak bağış konusuna ilişkin ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kısa bir süre önce yayınladığı genelgeyle, ''Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin, 'Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz.' hükmü gereği velilerden kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış alınmaması konusunda uyarıda bulunmuştu.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.