ikinci öğretim'li öğrenciler yargıya gidecek

ikinci öğretim'li öğrenciler yargıya gidecek

ikinci öğretim harçları kalktı mı, üniversite harçları kaldırıldı 2.öğretim harçları ne olacak Üniversite harçları kaldırıldı 2.öğretim harçları kalktı mı?

Üniversite harçları kaldırıldı

Yükseköğrenimde 'Öğrenci katkı payı' olarak geçen harçların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Konu, AK Parti'nin son MYK'sında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirildi. Önümüzdeki dönemden itibaren harçların kaldırılması planlanıyor.Başbakan Erdoğan, harçlarla ilgili sözlerinin gündeme gelmesinden sonra öğrencilerin ilk kez dinlendiği şeklinde açıklamaların olduğunu, buna karşın hükümet olarak bu parayı zaten üniversiteler için harcandığını belirtti. Erdoğan, harçlar yüzünden bakanların okullara gittiğinde karşılaştığı kötü durumumlar ve bu konuda yapılan olumsuz tavırların alınan kararla ilgisinin olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da 5.5 saat süren toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. 3.5 üniversite öğrencisini ilgilendiren müjde niteliğinde bir açıklama yapan Arınç, bundan böyle birinci öğretimde ve açık öğretimde harçların kaldırıldığını söyledi. Arınç, bu düzenlemeden 1 milyon 524 bin 380 birinci öğretim ve 1 milyon 951 bin 494 öğrencinin istifade edeceğini belirterek, kararnamenin bu akşam mükerrer ya da yarınki Resmi Gazetede yayınlanacağını söyledi.

İkinci öğretim'li öğrenciler yargıya gidecek

Karar öğrencilerin büyük çoğunluğu tarafından sevinçle karşılanırken ikinci öğretim ve uzaktan eğitim fakülteleri gibi kapsam dışı bırakılan programlarda okuyan onbinlerce öğrencinin ise tepkisine yol açtı. Öğrencilerin kararnameyi yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenilirken kararın ardından 1 milyon 951 bin 494 öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin durumunun ne olacağı da merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.