'İftira ile yalanla siyaset olmaz'

'İftira ile yalanla siyaset olmaz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan,iftira ile yalanla siyaset olmayacağını belirterek, "Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey bulamayanlar kalkıyor şimdi acaba ben, bunun çoluğundan, çocuğundan bir şeyler bulabilir miyim?

Bulamayacaksınız. Ömrümüzün nasıl geçtiği bellidir, bizim cemaziyelevvelimiz de bellidir, sizlerinki de bellidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti.

Kendilerinden önceki iktidar döneminde 22 bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredildiğini anımsatan Erdoğan, bunun maliyetinin 40 milyar dolara ulaştığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Hangi yüzle geliyorlar da bunlar, soruyorum ey MHP? Hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorsun da şimdi ben 'dürüstüm' diyorsun. Önce bu Fon'a devredilen bankaların hesabını ver, şimdi, bu iktidar döneminde Fon'a devredilen bir banka var mı?" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti: Rahatsız olanlar yok mu? Var, onlar alıştıkları o tekeri döndüremeyenler, o tezgahçılar, tuzakçılar varya şimdi çıkıyor ortaya bu mazotçular, sizi gidi mazotçular, biz bu mazotçuları da biliriz 1 YTL'ye mazot satacakmış, biz bu filmi çok seyrettik, 'iki anahtar vereceğim' bunu diyenleri biz çok dinledik, bunları çok izledik, biz şu anda bir YTL'ye mazot satıyoruz zaten, kime? Balıkçı motorlarına, yolcu vapurlarına, gemilere biz mazotu 1 YTL'ye veriyoruz zaten. Ama bunu siz Türkiye geneline ben' uygularım 'derseniz, o zaman hesabı alt-üst edersiniz. 'Ben vergi almayacağım', bu ülkeyi yönetmek için bu değirmenin suyu nereden geliyor. İşte bak, baban, kardeşin doğru, dürüst ise niye kaçıyorlar, gelsinler ülkeye, gelsinler yargılansınlar, niye kaçıyorlar? Neden, bak nereden, nereden paralar çıkıyor, yok İsviçre'den yok şuradan buradan paralar çıkıyor. Haydi madem dürüstsün gel niye gelmiyorsun, bu iş yürek ister, yürek..."

Erdoğan, "Bu görüşme neticesinde, ben kendilerinden şunu rica ettim: 'Aranızda rekabet istemiyorum, her ikiniz beraber oturun, konuşun. Bana en geç cumartesi gününe kadar bu çalışmanın neticesini bildirin' dedim. Ve yarın kendilerinden neticeyi alacağız. Pazartesi günü, inşallah Bakanlar Kurulu toplantımız var. Bakanlar Kurulu toplantısına bize verilen bu fiyatın değerlendirmesini yapıp, arkasından da inşallah fındıkla ilgili fiyatı FİSKOBİRLİK ve TMO açıklayacak" şeklinde konuştu.

A.A.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.