İbrahim Kefeli'nin yeni markası

İbrahim Kefeli'nin yeni markası

Bisse'nin eski sahibi İbrahim Kefeli, bundan sonra yoluna kızıyla ve yeni markasıyla devam edecek...İbrahim Kefeli yeni markasını ve hedeflerini anlattı...

Dünyaca ünlü Bisse'de Mustafa ve İbrahim Kefeli kardeşler yollarını geçtiğimiz günlerde ayırmıştı. İş dünyasında şaşkınlıkla karşılanan ayrılığın temeli, 3 sene öncesine dayanıyor. Uyumlu çalışarak 31 yılda dev bir gömlek markası yaratan, hatta iki kız kardeşle evlenip bacanak olan İbrahim ve Mustafa Kefeli anlaşmazlığa düşmüştü.

Eşleri bile kardeş
İbrahim ve Mustafa Kefeli kardeşler, iş hayatındaki başarılarını soranlara "Uyum" cevabını veriyorlardı. Kardeşlerin ilişkileri o kadar iyiydi ki, Mustafa Kefeli, 1981 yılında evlenen ağabeyinin eşinin kızkardeşi ile evlenmiş, böylece kardeşiyle bacanak olmuştu. Ancak bu kıskanılan uyum, ayrılıkla noktalandı.

İbrahim Kefeli, Bisse markasını kardeşine verdi. Ve Kefeli yeni bir marka daha çıkardı.

İŞTE YENİ MARKASI

"40 yıl önce kurduğum Bisse benim ilk çocuğumdur" diyen Kefeli, "Bugüne kadar hep söylediklerimin arkasındaydım. Bundan sonra ise kendi adımı koyuyorum" dedi.

Ceylan Otel'de düzenlenen basın toplantısında yeni markasını tanıtan İbrahim Kefeli, "Bisse'yi kardeşime emanet verdi. Bundan sonra yoluma 'İbrahim Kefeli' markasıyla ve kızımla beraber devam edeceğim" diye konuştu.

İbrahim Kefeli markasında sadece gömlek olmayacağını, erkek giyimi adına tüm detayların yeralacağını belirten Kefeli, "İbrahim Kefeli sadece giyim markası olmayacak, İbrahim Kefeli markasıyla çok farklı alanlarda bizi görceksiniz" dedi.

İlk şubesini Metrocity'de açacaklarını belirten Kefeli, yurtdışında da şubeleşmeye önem vereceklerini belirtti. İlk yurtdışı şubesinide Kazakistan'da açacağını kaydeden Kefeli, bunun yanında sağlık ve inşaat alanında da yatırım yapacaklarını vurguladı.

Ayrıca İbrahim Kefeli Eğitim ve Kültür Vakfı'nı hayata geçireceklerini belirten Kefeli, en büyük destekçisinin kızı İrem olduğunu kaydetti.

24 YAŞINDA PATRONİÇE

Bundan sonra iş hayatına kızı İrem'le devam edeceğini ifade eden Kefeli, "Kızım küçüklüğünden beri konfeksiyon işini çok seviyordu. Hatta rahmetli Sakıp Sabancı birgün ufakken kendisine büyüyünce ne iş yapacağını sormuştu. İrem küçükken bile "Ben babamın işini yapacağım" demişti. Artık okulunu bitirdi. Bundan sonra şirketimizin hissedarı. Şirkette üretim ve konsept koordinatörü olarak görev yapacak" dedi.

İREM KEFELİ'NİN BABASINDAN ÖĞRENDİĞİ

Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra çalışmaya başladığını belirten İrem Kefeli , "Henüz 24 yaşındayım. Bugüne kadar her günüm gömlekle geçti. Bu sektörde gerçekten koşmanız gerekiyor. Bu iş benim seçimim değil, çocukluık hayalimdi" diye konuştu.

Yaz aylarında babasının yanında çalışarak çok şey öğrendiğini belirten İrem Kefeli, "Sadece üretimi değil iş hayatını da öğrendim. Babam bana, 'Etik olacaksın, ama etik olmadan asla' kavramını öğretti. 3-4 yaşından beri babamdan para kazanmanın yollarını öğreniyorum. Bu sektörde hedeflerim çok büyük" dedi.

İbrahim Kefeli diğer kızı Beril'in yeni üniversiteye geçtiğini belirterek, "O da büyüyünce kendi kararını verecek. İsterse burada çalışacak. Ama o biraz anne olmayı istiyor" diye konuştu..

Daha önce katoloklarında rahmetli Sakıp Sabancı'yı oynatan İbrahim Kefeli, 2007-2008 katoloğunda kendisi yer alıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.