I. Uluslararası Aile Filmleri Festivali

I. Uluslararası Aile Filmleri Festivali

Ailem Derneği tarafından Kültür Bakanlığı, İBB Kültür A.Ş. ve T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla gerçekleştirilecek “I.Uluslararası Aile Filmleri Festivali” 23 Haziran’da, saat 19:30’da, Miniaturk’te açık ha

Konusu itibariyle bir ilk olma özelliğini taşıyan “Aile Filmleri Festivali” ile halkın ve ailelerin sinema sanatına özendirilmesi ve hep birlikte paylaşacakları bir zaman dilimini onlara hediye etmek amaçlanmaktadır.

Festivalde farklı kıtalardan  yirmiye yakın ülkenin filmlerine yer verilecek. Böylelikle aile kurumu ve değerlerinin kıta ve ülkelerde gösterdiği farklılıklar gözler önüne serilecek. İlk yıllarında ağırlıklı olarak Doğu ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlere  ait filmlerin gösteriminin gerçekleştirileceği festivalde,  son yıllarda beğeniyle izlenen Türk Filmleri de izleyiciyle buluşacak.
I.Uluslararası Aile Filmleri Festivali “Filmaile İstanbul 2007” nin Miniaturk’te gerçekleşecek olan açılış törenine;  Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür Bakanı Atilla Koç, İBB Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Ailem Derneği Başkanı Bilginur İyidoğan, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Selahattin Ertaş ve Festival Koordinatörü Ayşenur Kurtoğlu’nun yanı sıra; sinema ve iş dünyasından isimler katılacak.
Geçtiğimiz günlerde gösterime giren “Sözün Bittiği Yer” adlı filmle start alacak festival 8 gün sürecek.
Sinema keyfine ortak olmak isteyenler festival kapsamında 30 filmi; Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Ümraniye Atakent Kültür Merkezi ve Miniaturk’te ücretsiz olarak izleyebilirler.
I.Uluslararası Aile Filmleri, Filmaile İstanbul 2007 Festivali ‘ne ait bilgi ve görsellere www.ailemdernegi.org adresinden ulaşılabilir.

Tarih:23 Haziran 2007 Cumartesi
Saat: 19:30 -20:30
Yer: Miniatürk – İmrahor Cad. Sütlüce
Açılış Konuşmaları
Nimet Çubukçu
Kadın ve Aileden Sorumlu
Devlet Bakanı Bilginiur İyidoğan
Dernek Genel Başkanı Ayşenur Kurtoğlu
Festival Koordinatörü Selahattin Ertaş
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü
Açılış Filmi “Sözün Bittiği Yer”







Tüm film gösterimleri ücretsizdir. Festival yönetimi zorunlu hallerde gerek gördüğünde programlarda değişiklik yapabilir. Miniaturk açık hava sinemasındaki filmler 35mm., diğer salonlarındaki filmler DVD sinevizyondan gösterilecektir.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.