
Hz. İsa'nın 'köpek şeklinde' heykeli yapıldı!
İsveç’te bir sanatçı, Hazreti İsa’nın "köpek şeklinde" heykelini yaparak yeni bir tartışma başlattı.
İsveç haber ajansı TT’nin betimlemesine göre, beyaz renkli köpeğin büyük bir cinsel organı ve kan lekeli kafasında dikenden bir tacı bulunuyor.
Heykelin bugün İsveç’in güneyindeki Skaanes Fagerhult kasabasında kavşağa yerleştirildiğini belirten TT, ancak yapıtın sadece birkaç saat sonra ortadan kaybolduğunu duyurdu.
Heykeli yontan Stig Ramsing, yerel Helsingborgs Dagblad gazetesinin elektronik sayfasına yaptığı açıklamada, "Heykele, (tahrik olmuş kavşak köpeği) adını verdim. Dinin, toplumu ele geçirmesine son verilmesini istiyorum" dedi.
59 yaşındaki sanatçı, "Lars Vilks’ten sonra bayrağı almak ve din konusunda sağduyulu bir tartışma başlatmak istiyorum" dedi.
İsveç’te köpek heykellerinin kavşaklarda sergilenmesi son iki yıldır göze çarpan bir sanat formu olarak kabul ediliyor.
Hz. Muhammede hakaret eden çizimi nedeniyle büyük tepki çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks’in başına, Irak’taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Ömer El Bağdadi adıyla yayımlanan bir ses kaydında 100 bin dolar ödül konulduğu açıklanmıştı.
Vilks, İsveç güvenlik güçlerinin bu tehdidin çok ciddi olduğu yönündeki uyarısı üzerine, uzun bir süre başka bir yerde yaşamak zorunda kalacağını bildirmişti.
El Kaide’nin bir internet sitesinde yayınladığı ses kaydında, karikatürü 19 ağustosta yayınlayan İsveç gazetesinin yazı işleri müdürünün başına da 50 bin dolar ödül konulduğu belirtilmişti.
Milliyet
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.