Hitler'in hiç yayınlanmamış fotoğrafları

Hitler'in hiç yayınlanmamış fotoğrafları

İngiltere'nin İkinci Dünya Savaşı arifesindeki casusu olan besteci Charles Turner'in “Hitler ile son kez yüz yüze görüşen İngiliz olma” özelliğiyle çektiği fotoğraflar bugün yayımlandı.


 

Otuz yıl önce ölen Charles Turner'in oğlu David Turner'in verdiği bilgiye göre, Almanya'nın Polonya'ya 1 Eylül 1939'da saldırarak İkinci Dünya Savaşını başlatmasından bir ay önce Charles Turner'in çektiği fotoğraflar, tarih açısından büyük değer taşıyor. Turner'in Hitler ile 26 Temmuz 1939'daki görüşmesiyle ilgili fotoğrafların ilk kez yayımlanması vesilesiyle Associated Press ajansının naklettiğine göre, fotoğrafçı ve müzisyen Charles Turner, Almanya'nın Bavyera eyaleti Bayreuth kentinde Hitler'in hayran olduğu Alman besteci Richard Wagner (1813-1883) için düzenlenen festivalde rahat konuşma yetkisiyle Nazi önderinin çok yakınında bulundu.



Hitler'in altıncı kez katıldığı Bayreuth Wagner Festivalinde Führer ile yüz yüze görüşen son İngiliz olarak bilinen Turner, 26 Temmuz 1939 gecesi Bayreuth opera binasında Hitler'in yanı sıra onun en üst düzey Nazi bakanları olan Propaganda Bakanı Joseph Göbbels ile baş yardımcı Rudolf Hess ile de görüşme fırsatı buldu.

Charles Turner, İngiliz askeri dış istihbarat teşkilatı Military Intelligence Service MI-6 tarafından 1938'de casus olarak görevlendirilmişti. Charles Turner'in Hitler, Göbbels ve Hess ile ilgili raporları İngiliz devletinin halen devlet sırları arasında bulunuyor.



Turner'in oğlu David Turner, 70 yıla yakın aile hatırası olarak saklanan fotoğrafları İngiltere'nin küçük bir fotoğraf ajansına sattı.
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.