Hintli yönetmen Mevlana filmi çekecek

Hintli yönetmen Mevlana filmi çekecek

Mevlana'yı birkaç dilde tanıtacak filmin yönetmenliğini yapacak olan Hindistanlı yönetmen Raca Seyyid Muzaffer Ali, ekibiyle Konya'ya geldi.

Mevlana'yı birkaç dilde tanıtacak uzun metrajlı bir sinema filminin yönetmenliğini yapacak olan Hindistanlı yönetmen Raca Seyyid Muzaffer Ali, ekibiyle Konya'ya geldi.


Filmin çekileceği alanları belirlemek ve bu konuda ihtiyaç duyulacak ekipmanları tespit etmek üzere Konya'da çeşitli bölgeleri gezen Muzaffer Ali, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüsettar Yarar ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i de makamında ziyaret etti.

 



Başkan Akyürek'e yönetmenliğini yapacağı Mevlâna konulu film hakkında bilgi veren Muzaffer Ali, filmin dünya sinemalarında gösterime girmesinin ardından özellikle kültür çevrelerinde Konya'nın ilgi odağı haline geleceğini ifade etti. Zazadin Hanı ve Sille bölgelerinde çekim yapabileceklerini söyleyen Muzaffer Ali, filmin çekimi için Konya'da bir set kurulacağını kaydetti. Ünlü yönetmen, Konya'daki çekimlerde 120 kişiden oluşan ekiple çalışacaklarını belirtti. Muzaffer Ali, filmin İngilizce, Arapça, Urduca ve birkaç Avrupa diline çevrileceğini aktardı.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Muzaffer Ali'ye yönetmenliğini yapacağı Mevlâna konulu film dolayısıyla teşekkür etti. Filmin önemli bir bölümünün Konya'da çekilecek olmasının şehir adına bir kazanç olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, burada oluşturulacak film setinin Konya'da bu konuda bir altyapı oluşumuna da katkı sağlayacağına işaret etti.

 

Başkan Akyürek, Muzaffer Ali ve ekibine Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan orijinali Farsça olan ve Urduca, İtalyanca da basılan Mesnevi hediye etti.

 

Muzaffer Ali'nin yönetmenliğini yapacağı Mevlâna konulu filmin çekimleri uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak. Hindistan ve Türkiye'de çekimleri yapılacak olan filmin senaristliğini Amerikalı Müslüman yazar Kebir Helminsky, görüntü yönetmenliğini ise Son İmparator filminin görüntü yönetmenliğini de yapan İtalyan Kameraman Vittorio Storaro üsteleniyor. Türkiye'deki sahneler Konya'da oluşturulacak bir film setinde çekilecek. Film seti için iki ayrı bölge tespit edildi. Bunlardan biri tarihi Sille Bölgesi, ikincisi ise Selçuklu dönemi eserleri arasında yer alan Zazadin Hanı ve çevresi. Konya'daki çekimlerin 25-30 gün arasında tamamlanması planlanıyor. Bu sürenin oluşturulacak film setine bağlı olarak uzayabileceği de belirtiliyor. Yaklaşık 25 milyon dolar bütçeli filmin 2008 yılında tamamlanması bekleniyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.