Herşey Para Değil

Herşey Para Değil

Mart ayında yapılan genel kurul sonrasında yeniden yönetime seçilen Perpa A Blok Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ergel, Büyükşehir Belediyesi’nin ellerinden aldığı arsalar için verdikleri mücadeleyi anlattı. Yapılması planlanan towers projesinden hak sahibi olm

Gelinen süreç hakkında bilgi veren Ergel, şunları söyledi;“Neredeyse 20 senedir Perpa’da yönetimdeyim. İkitelli’de arsa ofisi vasıtasıyla aldığımız 202 dönüm bir arazimiz vardı. Elektrik piyasası dışarıdan çok ışıklı renkli görülür ama üyelerimiz çok cüzi rakamları bile zorla ödeyebiliyorlardı. Buna rağmen İkitelli”de 50 bin metrekareye yakın yer yapmıştık, şimdi orası Kuyumcukent oldu. Şu an Kuyumcukent çok boş. Biz orada olsaydık Kuyumcukent’in olduğu gibi olacaktık. Burası şansımızmış. Daha sonra burayı bulduk, aldık ve bugünkü hale getirdik, çok uğraştık. 

ŞİŞLİ’Yİ ELDEN ÇIKARACAKLAR

İlk kurucular hariç her yıl yönetimdeydim, birde son dönem var 4 senelik orada yoktum. Fakat o 4 senelik dönemde çok büyük kayıplar olmuş. Bu dönemde yönetimde farkında olmadan ön taraftaki, arka taraftaki arsalardan paylarımız alınmış. O arsalarda bizim olsun binalar yapalım istemiyoruz. Biz, bize ait boş bir alanımız olsun istiyoruz. Yapılırsa buraya bir otopark yapılabilir onunda üstü yine yeşillendirilir. Pek çok insan şehrin birçok yerinden Şişli’ye oturmaya geliyor. Onlarda bu işin farkında değil herhalde, bu arsalar, bu yeşillik buradan giderse; binalarla dolarsa, Şişli’yi elden çıkaracaklar. O projelerdeki inşaatlar yapıldığı zaman burası ne hale gelecek. Buranın alt yapısı yeterli değil. Yol, su, elektrik, kanalizasyon için o kadar büyük masraflar yapılacak ki. Şişli belediyesi, Büyükşehir Belediyesi bizimle el ele vermelidir. O kadar büyük rant var ki, sadece iki arsanın değeri 500 milyon dolar. İnşaatlar yapıldığı zaman rakamlar yükselecek. Büyükşehir de, Şişli’de para kazanacak hizmet verecek diye de bu kadar alanı betonlaştırması kime ne menfaat sağlayacak merak ediyoruz. Zaten mevcut binamız İstanbul’a yakışmıyordu. Çehresinin güzel görünmesi için yönetim olarak dışını nasıl yapalım, nasıl kaplayalım diye uğraşıyoruz.  

Bu yapılacak projenin hiç kimseye bir faydası dokunmayacak, her şey para demek değil.  Hakkaniyet varsa burası mevcut durumda kalır. Kooperatif ile belediye arasında bir antlaşma var. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 25–30 bin metrekarelik alan var. Olsun Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıdır. O tamamlansın herkes hakkını alsın. Burası da böyle bırakılsın yarın bir gün deprem olursa buraya üç beş çadır kurulur. Nefes alınacak yerler kalması lazım. Şehircilik uzmanı değilim ama bende İstanbul’da yaşıyoruz. Sonrasında buradaki yapılaşmayla kim başa çıkacak. Zaten kalabalık olan şişli 2 katına çıkacak. Zaten insanlar zorla gidip geliyor. Sonra yine kendileri uğraşacaklar. 

Davalar Danıştay’da
Davalar açıldı, gelinen süreçte 3 adet hukuki süreç devam ediyor. İdare mahkemesi bu şekilde dava açamazsınız diye bir tanesini reddetti. Zamanında itiraz etmemişiz. Usul yönünden reddedildi. Bu dava Danıştay'a gitti. Danıştay dava görüşülecek diye karar verdi. Şimdi onu bekliyoruz. İkinci dava da reddedilmişti o da Danıştay’da. Üçüncü davada devam ediyor. Biz şuan bekliyoruz. Lehimize karar verilecek diye ümit ediyoruz. Bu durum A Blok’un aleyhine B Blok’un lehine gibi görünüyor. Fakat öyle değil. Bütün Şişli’ye zarar verecek bir proje. Her iki tarafta yapılacak projeler var bu inşaatlar minimum 5 sene sürecek. Bu 5 senede Perpa’ya bir tane müşteri gelmez desek yeridir. Yönetim olarak bunlarla uğraşıyoruz. 

Başlarına bela olacak
Biz çok uğraştık bu binayı adam etmek için. Biz geldiğimizde burada hiç bir şey yoktu. Burayı satın alırken üyelerimizi ikna etmek kolay olmadı. Burayı alırken az bir para ödemedik. Bu paralar Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Şimdi durup dururken arsaları sizden alıyoruz diyorlar. Biz demiyoruz bu arsaları bize verin, biz buraya inşaat yapalım. Boş kalsın, yeşil kalsın. Yol genişlesin, trafik rahatlasın, biz o fedakârlığı yaparız. İnsan iş yaptığı yerin çevresine de göz kulak olmalıdır diye düşünüyorum. Ben zaten bu yüzden yönetimdeyim. Yoksa niye bu özveride bulunalım. Ne İstanbul’un ne Şişli’nin menfaatine değil. Burada 5 tane daha bina kimin menfaatine sonra yine onların başına bela olacak. 

Şişli’nin ipini çekiyorlar
Beş bin dükkân var burada. Günde 60 70 bin kişi geliyor.  Baya bir trafik var zaten ticaret sıfıra inecek. İnsanlar gelmek istemeyecek. Zaten Şişli’nin yoğunluğu yetiyor. Şişli Belediyesi güzelde gidiyorken, kendi bindikleri dalı kesecekler, içinden çıkamayacaklar. Her şeyi şehrin ortasına yığıyoruz. O projenin buraya yapılması Şişli’nin ipini çekilmesi demek. Beki kasalarına paralar girecek ama bedelini kötü ödeyecekler en çokta Şişli ödeyecek. Şişli Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ne derse onu yapıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.