Helikopter kazasının ayrıntıları

Helikopter kazasının ayrıntıları

CHP lideri Baykal'ı taşıyan helikopterin Hatay'da bir kişinin ölmesine bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili helikopter firmasından açıklama geldi.

Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş.'den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı taşıyan helikopterin neden olduğu kazayla ilgili, ''Pilotumuzun elinde ve kontrolünde olmayan ani bir rüzgar değişikliği nedeniyle meydana gelen kazadan sonra helikopterin pervanesinden kopan parçanın merhumeye isabet etmesi inanılması çok zor bir talihsizliktir'' denildi.

Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, bir yolcu grubunun Antakya'da stat bitişiğindeki boş araziye indirilmesi sonrası, müteakip kalkış için helikopterin uygun başka bir noktaya alınması sırasında hava sıcaklığındaki ani artış nedeniyle oluşan gizli türbülans ve meydana gelen darbeli rüzgarın yerde, tekerlekleri üzerinde manevra yapmakta olan helikopterin yitirmesine neden olduğu bildirildi.

Açıklamada, bunun sonucu helikopterin pervane uçlarının duvara isabet etmesiyle kazanın gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş. olarak 1992 yılından bu yana güvenlik öncelikli çalışmalarımızda bu tür bir kazanın meydana gelmiş olmasından dolayı üzüntümüz sonsuzdur.

Merhumeye ve kederli ailesine, tüm Redstar ailesi olarak en derin taziyelerimizi sunar, acılarını gönülden paylaşırız. Kaptan pilotumuz 4 bin 600 saatten fazla uçuş tecrübesine sahip, görevinde hassas ve en üst düzey eğitimlerden geçmiş çalışma arkadaşımızdır. Elinde ve kontrolünde olmayan ani bir rüzgar değişikliği nedeniyle meydana gelen bu kazadan sonra helikopterin pervanesinden kopan bir parçanın merhumeye isabet etmesi inanılması çok zor bir talihsizliktir.''

Kazada yaşamını yitiren Mübeccel Güner'e Tanrı'dan rahmet dilenen açıklamada, ''Ailesine başsağlığı dilerken her zaman onların yanında olacağımızı, üzüntülerini azaltabilmek için her konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmayacağımızı arz ederiz'' denildi.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.