Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül ile anlaşarak, tehdit davasından çekiliyor!

Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül ile anlaşarak, tehdit davasından çekiliyor!

Şişli eski belediye başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül’ün kendisini eşi ve çocukları üzerinden tehdit etti diye, Türkiye gündemine oturan şikayetinden bir şekilde anlaşarak davadan geri çekiliyor.

HAYRİ İNÖNÜ İLE MUSTAFA SARIGÜL ANLAŞTI

Mustafa Sarıgül yine yaptı yapacağını, aylarca tehdit edildiğini söyleyen Hayri İnönü ile bir şekilde anlaşarak, davanın düşmesini sağlayacak.

Sarıgül’ün bu yaptığı hamle ile, sütten çıkmış ak kaşık gibi yine siyasi sahalara inmeye hazırlanıyor.

TÜM GÖZLER 4 ŞUBAT’TAKİ DAVADA

İnönü ile Sarıgül arasında yaşanan tehdit davasının sonuç kararının verileceği dava 4 Şubat’ta gerçekleşecek.

Hayri İnönü, o gün Amerika’da olacak, İnönü’nün avukatları da, mahkemeye şikayetten çekildiklerini bildirerek davaya katılmayacak.

İNÖNÜ İLE SARIGÜL KAVGASI YAŞANMAMIŞ SAYILACAK

Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasında yaşanan olaylar, aylarca tüm Türkiye gündemini işgal etmişti. Aradan geçen bu kadar kısa bir zaman içerisinde ise geçmişte yaşanan onca olaylar yaşanmamış olacak.

İNÖNÜ CHP MYK’YA MEKTUP YAZMIŞTI

Hayri İnönü, 2019 yerel seçimlerinde, CHP Parti Meclisi’ne, kendisinin Sarıgül tarafından tehdit edildiğini içeren bir mektup yazarak, Şişli Belediye Başkanı olarak kendisinin hak ettiğini ifade etmişti.

Hayri İnönü’nün Türkiye gündemine mal olan ifadeleri ile Türkiye ayağa kalkmıştı. İnönü’nün ifadeleri doğrultusunda, savcılar Sarıgüllerin 14 yıla kadar hapis cezasını istemişti.

İNÖNÜ MAHKEMEYE ŞAHİTLER SUNMUŞTU

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 'birden fazla kişi ile tehdit' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlarından yargılandığı davanın görülmesine, İnönü kendisinin ifadelerine ilave olarak, Şişli Belediyesi’nden 3 belediye çalışanını da şahit göstermişti.  

Şişli Belediyesi'nde şoför olarak çalışan Hakan Yılmaz, Nazlı İnönü'yü okula götürdüğü sırada, kendisi ile Nazlı İnönü'yü Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'ün cep telefonundan sürekli aradığını söylemişti.

SARIGÜL’DEN 'ÇOCUKLARIN RAHAT UYUMASIN' MESAJI

Nazlı İnönü'nün tedirgin bir hali olduğunu belirten Yılmaz, "Okula gidiyorduk. Nazlı Hanım, Mustafa Sarıgül'ün kendisini çocukları üzerinden tehdit ettiğini söylemişti.

Mustafa Sarıgül'ün attığı mesajı gösterdi. Mesajda 'Benim çocuklarım rahat uyumuyor. Senin çocukların da rahat uyumasın' yazıyordu demişti.

Nazlı Hanım, Hayri İnönü ile telefonda konuştu. Hayri Bey de eşinin evine gitmemesini söyledi. Nazlı Hanım önce itiraz etti sonra başka yere bıraktım" demişti.

''KIVIRMA, OMURGALI OL''

Mustafa Sarıgül'ün korumasının kendisine 'ara' diye mesaj attığını ifade eden Hakan Yılmaz, "Aradığımda Emir Sarıgül telefonu açtı. Kızarak, 'Nazlı Hoca nerede? Kıvırma bana, omurgalı ol. Nazlı hanımla görüşmem lazım. Neredesiniz, geleyim' dedi" diye ifade vermişti.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DARP EDİLMİŞTİ

Şişli Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Taner Biçel'in şoförü Mehmet Ateş de Emir Sarıgül'ün, Biçel'in makamını çok sayıda kişi ile bastığını ifade ederek, " Emir Sarıgül, 'burası bizim yerimiz, kalk git' tavrı ile özel kalem müdürünün masasından kalkmasını istedi. Emir Sarıgül eline bir bardak alarak, yere fırlattı. Meclis Üyesi Erkut Usta, özel kalem müdürüne tokat attı. Ben araya girince beni de tehdit ettiler" demişti.

YİNE TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURACAK MI?

Yaşanan onca olaydan sonra, Türkiye gündemine oturan davanın, şimdilerde Hayri İnönü’nün davadan çekilmesiyle tekrar Türkiye gündemine oturup oturmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum