HAYDİ ÇOCUKLAR, YAZ OKULU’NA!

HAYDİ ÇOCUKLAR, YAZ OKULU’NA!

KARTAL BELEDİYESİ YAZ OKULU 2 YAŞINDA!

Kartal Belediyesinin Kartalite Projesi kapsamında düzenlediği Yaz Okulu’nun ikinci yılı, yaz aylarında çocukların eğlenceli ve daha keyifli vakit geçirmeleri için yine dolu bir programlarla başladı.

Kartal Yakacık’taki Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi ile, Atalar Mahallesi Doğu Caddesi Şeftali Sokak’ta yer alan Çocuk Gelişim Merkezi olmak üzere iki ayrı binada başlayan yaz okulunun hedef kitlesini 3 ila 8. sınıf yaş aralığındaki çocuklar oluşturuyor.  Okulda, hafta içi 5 gün sabah 10.00 –13.00; öğleden sonra 14.00 -17.00 saatleri arasında eğitim veriliyor. Yoğun talep olması nedeniyle iki grup halinde düzenlenen yaz okulunun 1. grubu 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren eğitime başladı. 30 Temmuz’a kadar sürecek bu grupta 1500 öğrenci yetiştirilecek. 1 Ağustos 2007 tarihinden başlayıp 29 Ağustos 2007 tarihine kadar sürecek olan 2. gruba da 1000 öğrencinin katılması hedefleniyor. NLP Uzmanı Oğuz Saygın yönetiminde, her biri kendi alanında uzman eğitimcilerden oluşan büyük bir eğitimci kadrosuyla başlayan yaz okulu sonunda bütün öğrencilere sertifika verilecek.

Kartal Belediyesi Yaz Okulunu diğer okullardan farklı kılan en önemli özellik; sadece spor faaliyetleri ile sınırlı kalmayıp, hafıza teknikleri, tiyatro, drama ve kendini topluluk önünde ifade etme gibi çocukların sosyal beceriler kazanmasına olanak tanıyan alternatif gelişimlere ve eğitimlere de yer vermesidir. Öğrenciler bu okulda, beynin sağ ve sol taraflarını etkin biçimde kullanmayı öğrenmenin yanı sıra, kişisel yeteneklerini keşfetmeyi de öğrenecekler. Kartal Belediyesi Yaz Okulu’nda; eğlenceli matematik, eğlenceli İngilizce, kendini ifade edebilme, satranç, görgü kuralları, masa tenisi, basketbol, müzik, aerobik, yüzme ve tiyatro dersleri verilecek. Yaz Okuluna katılan öğrenciler, okul hayatına hazırlanırken, bir yandan tatilin keyfini çıkarırken,  bir yandan da eğitici ve eğlenceli bir yaz geçirecekler. Ayrıca, Yaz Okulunda program boyunca değişik tarihlerde İstanbul sınırları içerisinde çeşitli aktivitelerde yer almaktadır.

Yaz okuluyla ilgili bilgi almak isteyenler (0216) 306 37 00 no’lu telefona başvurabilecekleri gibi, kayıt formlarını da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi ve Atalar Mh. Çocuk Gelişim Merkezi’nden temin edebilirler.







 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.