Havucu çiğ değil pişirerek tüketin

Havucu çiğ değil pişirerek tüketin

havucu keserek yemek vitamin değerini azaltıyor.

Araştırmacı Doktor Kirsten Brandt, yapılan araştırmalar sonucunda dilimlenerek tüketilen havucun içeriğinde bulunan falcarinol maddesinin azaldığını bunun da kansere karşı savunmayı zayıflattığı anlamına geldiğini belirtti.

Havucu pişirerek yemeyi öneren doktor Kirsten, pişirilen havucun içinde bulunan kanser karşıtı vitaminlerin bu sayede yüzde 25 daha arttığını ifade etti. İngiltere'de Kanser Araştırmaları Enstitüsü tartafından yapılan araştırma havucun kanser riskini düşürdüğünü ortaya çıkarmıştı. Havuçta bulunan doğal falcarinol maddesinin kanserin gelişimini durdurduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.