Hasankeyf 'tarih kalsın' yürüyüşü

Hasankeyf 'tarih kalsın' yürüyüşü

Batman'da yaklaşık 5 bin kişi, Hasankeyf tarihtir tarih kalacak, Hasankeyf'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Hasankeyf'e kadar yürüdü

Batman'da Hasankeyf'e 5 kilometre mesafede bulunan Kesme köprüsünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, önce halay çekip oyunlar oynadı ardından güneşin altında 5 kilometre yürüyerek Hasankeyf'e geldi.


Kalabalık grup, "Hasankeyf tarihtir tarih kalacak, Hasankeyf'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Hasankeyf'e kadar yürüdü. Yoldan geçen araçlar ise zaman zaman korna çalarak eylemcilere destek verdi. Yürüyüş esnasında emniyet güçleri sık sık megafonla eylemcileri, trafiği tıkamamaları konusunda uyardı.

 



Hasankeyf'e gelen kalabalık grup, basın açıklamasını Dicle kenarında yaptı. Özgür Yurttaş Girişimi temsilcileri suya grip basın açıklamasını okudu. Özgür Yurttaş Girişimi temsilcisi Mesut Aydın, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve daha birçok yerden, Hasankeyf'in sessiz çığlıklarına ses olmak için Batman'a geldiklerini ifade etti.

 



Binlerce yıllık bir kökleşmiş değerin çığlıklarını duymayan vicdanlara seslenmeye geldiklerini belirten Aydın, "7 bin yıllık ve belki de daha fazla bir tarih 50 yıllık ömrü olan baraja mahkum ediliyor. Yapılacak baraj kapsamındaki yerleşim alanları insansızlaştırılmakta, vadinin kapsama alanındaki eko sistem ve canlı türleri yok edilmeye bırakılıyor. Hasankeyf Mezopotamya'da değil de Avrupa'da olmuş olsaydı belki de barajın adı bile geçmeyecekti." dedi.

 



Bergama köylüleri eylemleri ile nam yapan Asteriks lakaplı Oktay Koynar ise, "Barajı durduramadık bari akan kanı durduralım " dedi.


Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.