Hans'ta olanı Ahmet'e de istedi

Hans'ta olanı Ahmet'e de istedi

Balıkesir'de 401 tesisin toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün 'Muasır medeniyetler seviyesi' slogana açıklık getirdi ve ilginç ifadeler kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Atatürk'ün koyduğu hedef var ya, 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak' var ya, bu, lafla olmaz, icraatla olacak. İşte o bizde var'' dedi.

Erdoğan, Balıkesir'de yaptırılan 401 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimden sağlığa, toplu konut alanlarına kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bunlar arasında en önemli adımın ise, eğitim alanında yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Tüm Türkiye'nin olduğu gibi, Balıkesir'in de, alt ve üst yapısıyla büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Erdoğan, ''Hesabımız, derdimiz şu; istiyoruz ki Türkiye bu heyecanı, bu ateşi yakaladı ve bunu devam ettirsin'' dedi.

Erdoğan, Balıkesir'in, merkezi ve yerel yönetim işbirliğiyle yapılan yatırımlar sayesinde bir dünya kenti olmaya yolunda hızla ilerlediğini, kentte 5 bine yakın toplu konutun bitirildiğini belirterek, ''Bundan önceki yönetimlerin aklı neredeydi? Bunlar niçin yapılmadı? Bizim buradaki tek hedefimiz şu; şehirlerimizi değiştirelim, dönüştürelim, modern kentler yakalayalım. Kaçak inşaatlara müsaade etmeyelim. Gecekondulara müsaade etmeyelim. Bunun için bu adımları attık'' diye konuştu.

Dar gelirlilere, 10-20 sene vadeyle, kira öder gibi 1.5 buçuk senede dairelerini teslim ettiklerini ve bu konuda vatandaşlarını hayır dualarını aldıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: ''Derdimiz şu, benim insanım Hans'ın yakaladığı standart neyse, Ahmet de onu yakalayacak, Natalia'nın yakaladığı standart neyse benim Ayşe, Fatma kardeşim de onu yakalayacak. İnsanca yaşamanın standardı neyse bunu yakalayacak. Yani bizler de, böyle köstebek yuvalarında yaşamaya mahkum edilmeyeceğiz. Bunu başarmaya mecburuz. Onun için planlı şehirler, planlı kalkınma, eğitimden sağlığa kadar bunları başaracağız.''

Erdoğan, sağlık alanında yaptıkları yeniliklere değinirken de, hastanelerde koğuş sistemini kaldırdıklarını, yeni projelerde 1-2 yataklı odalar bulunduğunu belirterek, ''Bütün bunları bir şey için yapıyoruz. Nedir o? O da dünya neyi yakaladıysa Türkiye de onu yakalayacaktır. Yani Atatürk'ün koyduğu hedef var ya, 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak' var ya, bu lafla olmaz, icraatla olacak. İşte o bizde var'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra 401 tesisin açılışını, konfetiler eşliğinde kurdeleyi keserek yaptı. Bu arada, yaklaşık 1.5 yıl önce Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar Köyü'nde, okuldan eve giderken kaybolmalarının ardından ölü bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak'ın aileleri, çocuklarının katillerinin bulunması için Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Erdoğan, miting alanına kızı Tuğçe Yıldırım'ın fotoğrafıyla gelen Ayşe Yıldırım'ı kabul ederek, Başbakanlık Otobüsünde bir süre görüştü.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.