Hangi işadamı hangi partinin adayı?

Hangi işadamı hangi partinin adayı?

İş dünyasından da çok sayıda yeni isim, Meclis'e girmek isteğiyle siyasi partilere aday adaylığı başvurusunda bulundu. İşte partilerin iş dünyasından transferleri:

Aydın Hasan ve Gülçin Üstün'ün haberi

İş dünyasından da çok sayıda yeni isim, Meclis'e girmek isteğiyle siyasi partilere aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bazı işadamları da partilerden gelecek teklifleri bekliyor.

Siyasete soyunan işadamlarının genellikle AKP'yi tercih ettiği dikkat çekiyor. Bürokratların kenti Ankara'da, bu seçimde ilginç bir rekabet yaşanacak. AKP, Ankara'da Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'ı aday göstermeyi planlarken, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün DP listesinden Meclis'e girmeye çalışacak.

Siyasi partilerin listesinde yer almak için başvuruda bulunan işadamlarından bazıları şöyle:

AKP

Zafer Çağlayan: 1957'de Muş'ta doğdu. 1980'de şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Alüminyum sektöründe sanayicilik yapıyor. Ankara Sanayi Odası Başkanı. AKP'nin Ankara listesinde üst sıralarda yer alması bekleniyor.

Mehmet Kocagöl: Almanya ve Kayseri'de inşaat alanında faaliyet gösteren şirketleri var. Aynı zamanda Türk-Alman İşverenler Derneği Başkanı. Seçime AKP Aksaray listesinden girmek için aday adayı oldu. Hedefini, "Avrupa'da ve Türkiye'de istihdam oluşturdum ve daha fazlasını Aksaray için yapmaya talibim" diye özetliyor.

İsmail Hakkı Ercan: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İETT futbol takımından arkadaşı. ABD'de Florida Quality Truss adlı şirketin sahibi. Kütahya listesinden seçime girmek için AKP'ye başvurdu.

Nurettin Nebati: MÜSİAD İletişim Komisyonu Başkanı. B&G Store Mağazacılık sahibi. AKP döneminde öne çıkan işadamları arasında yer aldı.

Kenan Torlak: Gemi İnşaat Sanayicileri Birliği Meclis Başkanı ve Torr Şirketleri Grubu Başkanı. İstanbul 1. bölgeden aday adayı oldu.

Mahmut Küçükdoğan: Rodrigo Jeans'in kurucusu. Bu şirketi daha sonra kardeşine devretti. TGAR Elektronik Şirketi'nin sahibi. İstanbul 1. bölge aday adayı oldu. AKP il yönetiminde görev yaptı.

CHP

Ali Fatinoğlu: Sanica ısı sistemlerinin de bünyesinde bulunduğu Fatinoğlu Holding'in sahibi. Fatinoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden, oda yönetimine yurtdışı gezileri için yönelttiği ağır eleştiriler nedeniyle çıkarılmıştı. CHP İstanbul 3. bölgeden aday olmak için başvuruda bulundu.

Mehmet Ali Susam: Mey içkinin ortaklarından. İzmir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı. Aday adaylığı için başvuruda bulunmadı, ancak adı muhtemel adaylar arasında geçiyor. Teklif gelmesi durumunda esnaf temsilcileriyle değerlendirme yaparak karar verecek.

Umut Oran: 1963'te doğdu. Orta ve lise öğrenimini Saint-Benoit Lisesi, yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Avrupa Hazır Giyim Sanayicileri Başkanlığı görevini sürdürüyor. Daha önce Dünya Hazır Giyim Federasyonu'nun başkanlığını da yaptı. Ayrıca Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Başvuruda bulunmadı, ancak CHP'den adaylığı gündemde. İstanbul veya Bolu'dan aday gösterilebilir.

DP

Sinan Aygün: 1959 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. İnşaat müteahhitliği ve inşaat malzemeleri satıcılığı yaptı. Ankara Ticaret Odası Başkanı. Son yıllarda milliyetçi söylemiyle ön plana çıktı. DP'nin Ankara listesinde yer alacak.

Pınar Eczacıbaşı: Eczacıbaşı ailesinden Vedat Eczacıbaşı'nın kızı. Işık Lisesi'ni bitirdikten sonra Amerika'da kimya eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce Eczacıbaşı İlaç Grubu'nda staj yaptı. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde mastır yaparak bankacılık sektörüne geçti. Schroders Grubu'nun Türkiye temsilciliğini yürütüyor.

Aydın Bektaş: 1970 Ankara doğumlu. Ulaşım ve turizm alanlarında faaliyet gösteren aile şirketi Bektaşlar Turizm'de yönetim kurulu üyesi. Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü'nden mezun oldu. Partinin Ankara il yönetiminde görev yaptı. Ankara listesinden seçime girmek için DP'ye başvuruda bulundu.

MHP

İlhan Cemal Köymen: 1952 doğumlu. Gençliğinden itibaren ülkücü hareketin içinde yer aldı. İnşaat alanında faaliyet gösteren şirketi olan Köymen, İzmir 2. bölgeden listeye girmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Saffet Sancaklı: 1966 doğumlu. Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Fenerbahçe, Konyaspor'da futbol oynadı. Sancaklar Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. MHP'ye aday adaylığı için başvurdu.



Milliyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.