Hamza Yerlikaya AKP'den aday

Hamza Yerlikaya AKP'den aday

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya AKP’ye katılarak, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya AKP’ye katılarak, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuruların son 4 gününde AKP Genel Merkezi'ne aday adayı akınına uğruyor.
Yerlikaya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’le birlikte AKP Genel Merkezi’ne gelerek önce partiye katıldı ardından milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yerlikaya’nın başvurusunu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı kabul ederek Yerlikaya’ya AKP rozeti taktı.

Bakan Mehmet Ali Şahin, Genel Merkez’den ayrılırken, Yerlikaya’nın kendisine gelerek kararını bildirdiğini, dünya güreşine damga vurmuş ve asrın güreşçisi unvanını almış birini partiye getirmenin de kendisinin görevi olduğunu söyledi. Şahin, Yerlikaya’nın İstanbul’dan aday olma gibi bir beklentisinin olduğunu belirterek, “Kendisi Türkiye’ye mal olmuş bir sporcudur. Türkiye’nin her yerinden destek bulacağını düşünüyorum” dedi.
Yerlikaya’nın güreşi bırakmasının söz konusu olmadığını kaydeden Şahin, Yerlikaya’nın 2008 Pekin Olimpiyatlarına katılacağını ifade ederek kendisinden altın madalya beklediklerini söyledi.
Şahin, bir soru üzerine milli futbolcu Hakan Şükür’ün adaylığının netleşmediğini belirterek, AKP Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel’in Şükür’le görüşmeleri sürdürdüğünü açıkladı.

"MİNDERDEKİ GÜCÜMÜ MECLİSE TAŞIMAM"
Daha sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte dışarı çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yerlikaya, aday olmasının güreşi bıraktığı anlamına gelmeyeceğini belirterek, “Amacım milletvekili olarak mücadele etmek. Biz buraya hizmet ve büyük işler yapmak içir geliyoruz” dedi.
Bir gazetecinin “Genel Kurul’da bazen sert tartışmalar oluyor. Güreşi Genel Kurul’a taşıyacak mısınız” şeklindeki sorusu üzerine, “Biz de spor ahlakı vardır. Asla minderdeki gücümü başka yerlerde kullanmam” şeklinde konuştu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da, Hamza Yerlikaya’nın kendisinden beklenen bir tavır sergilediğini ifade ederek, AKP’nin 22 Temmuz seçimlerinde daha önce kırdığı gibi "rekor" kıracağını söyledi.

"BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR"
AKP’de aday adaylığı başvurusunun son 4 gününe girilirken Genel Merkez aday adayı akınına uğruyor. YÖK eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam da Genel Merkez’e gelerek başvuruda bulundu. Sağlam, Kahramanmaraş’tan seçilmek istediğini açıkladı.

ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.