Hamdullah Arvas, Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi

Hamdullah Arvas, Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi

Ak Parti’den Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi olan Hamdullah Arvas kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

HAMDULLAH ARVAS KİMDİR?

1982 yılında Van'da doğdu. Lise eğitimini Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde MBA Bölümü'nden tamamlayan ARVAS halen Sakarya Üniversitesi'nde Doktora amaçlı Fen Bilimleri Enstitüsü'nde eğitim almaya devam etmektedir.

Refah Partisi Mahalle Gençlik Kolları'nda başlayan siyasi hayatı sırasıyla; Fazilet Partisi Gençlik Kolları ve AK Parti'nin kurulmasıyla beraber AK Parti Kurucu Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile devam etti.

2009 ve 2014 yıllarında yapılan Yerel seçimlerde 2 dönem üst üste Sancaktepe ilçesinden Meclis Üyesi seçilen Arvas bu süreçte aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcılığı ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Yaklaşık 10 Yıl Belediyedeki görevlerini icra ettikten sonra 24 Haziran 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olmak üzere bu görevlerinden istifa etti.

Son olarak 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimierde Esenyurt İlçesinden Belediye Meciis Üyesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçilen Arvas hâlen bu görevlerine devam etmektedir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Arvas aynı zamanda 2011 yılında Kurucu Başkan olarak faaliyete geçirdiği SİMMDER (Sancaktepe İmam-Hatipliler Derneği)'in 6 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmıştır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.