Hamas, devlet binasını ele geçirdi

Hamas, devlet binasını ele geçirdi

Hamas radyosu, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze kentindeki devlet başkanlığı binasının Hamas kuvvetleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Hamas'ın, Gazze'deki Filistin Devlet Başkanlığı binasını ele geçirdiği bildirildi. Hamas radyosu, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze kentindeki devlet başkanlığı binasının Hamas kuvvetleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı, bilgi görgü tanıklarınca da doğrulandı. Radyo açıklamasında, "Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih'in son kalesi de düştü" denildi. Devlet Başkanı Abbas'ın halen Batı Şeria'daki Ramallah'da olduğu belirtiliyor.

Daha önce, Hamas üyelerinin Gazze'deki devlet başkanlığı binasını kuşattıkları bilgisi verilmişti. Hamas sözcüsü Ebu Obeida, binanın, El Fetih yetkililerinin bölgeyi daha önce terketmeleri üzerine herhangi bir çatışma olmaksızın ele geçirildiğini söyledi. Hamas, Gazze Şeridi'ndeki tüm kamu dairelerinde kontrolü ele geçirmiş oldu.

Öte yandan, 100 kadar El Fetih üyesinin silahlarıyla birlikte Gazze Şeridi'nden Mısır'a geçtikleri bildirildi. Mısırlı yetkililer, bu ülkeye geleceklerini daha önceden haber veren Filistinlilerin AK-47 tipi tüfek taşıdıklarını söylediler. Mısır'a sığınan Filistinlilerin, Rafah'daki bir kampta kalacakları belirtildi.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.