'Halka alnımız açık gidiyoruz'

'Halka alnımız açık gidiyoruz'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin her noktasını ayırmadan kuşatıcı anlayışla hizmet götürdüklerini belirterek, "İşte bu yüzden AK Parti bütün Türkiye'nin partisidir" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasının başında İstanbul'un Fethinin 554. yıldönümünün kutlandığını belirterek, özgürlükler ve medeniyetler şehri İstanbul'un fethi sırasında Rum kadınların ve kızların, "Başımızda kardinallerin şapkası olacağına Osmanlı'nın sarığı olsun" sözünün anlamını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak yaptıkları çalışmalardan halkın memnun olduğunu ifade ederek, "Erzurum'da Samsun'da, Sivas'ta bunu gördük. Türkiye haritasının her yerinde başımız dik olarak halkımızın önüne çıkıyoruz. Türkiye'nin her noktasını ayırmadan kuşatıcı anlayışla hizmet götürdük. İşte bu yüzden AK Parti bütün Türkiye'nin partisidir. Ak Parti Türkiye'nin merkez partisidir.
"Biz bölgesel milliyetçiliğe, etnik milliyetçiliğe ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız" dedik.
Ak Parti herkes için adalet, herkes için hizmet istemektedir" diye konuştu.

"Hiç kimse cumhuriyeti cumhurdan esirgeyemez, demokrasinin temeli millettir" diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde olup bitenleri halkımız çok iyi değerlendirdi. Şimdi sandığın önüne konmasını bekliyor. Sayın cumhurbaşkanının gerekçesini biz de değerlendiriyoruz tarih de. Biz mücadelemizi dikleşmeden, ama dik durarak yapacağız.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istemiyorlar; peki kim seçsin. Halk Sivas'ta ve Van'da söylediler. Demekki bu siyasetçiler halkın cumhurbaşkanını seçecek kadar reşit görmüyorlar. Peki o zaman nasıl halka gidip oy isteyeceksiniz. Bu millet, Meclise gelmeyeni Meclis dışına göndermeyi çok iyi bilir.

22 Temmuz'da halkımız "Yeter söz milletindir" demeyip daha da ileri gidecek ve 'Yeter karar milletin' diyecek. Bu seçimin milletimkizin gülen yüzünü daha da aydınlatmasını ümit ediyorum."

Başbakan Erdoğan, yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 11 vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Özellikle dere yataklarına yapılan konutlar nedeniyle bu sıkıntıları maalesef sık sık yaşıyoruz" dedi.


AYRINTILAR GELECEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.