Halide Edipte fatih medresesi

Halide Edipte fatih medresesi

Mayıs Mahalle Muhtarı ve Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Sezgin, Halide Edip Muhtarı Aslan Kaya, Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar ve Heyet Kurulu Üyesi Mesut Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde Fatih Medresesi açıldı. Açılışa Mustafa Sarıgül adın

 Halide Edip’te Fatih Medresesi

Mayıs Mahalle Muhtarı ve Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Sezgin, Halide Edip Muhtarı Aslan Kaya, Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar ve Heyet Kurulu Üyesi Mesut Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde Fatih Medresesi açıldı. Açılışa Mustafa Sarıgül adına 19 Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

 

Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Sezgin

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Hepinize Selamün Aleyküm. Burada olmanın çok büyük hazzını şerefini duyuyorum. Sayın başkanım kendileri ifade ederler ki bize her tembihi inanç merkezlerinin kuran kurslarının bir dediklerini iki etmeyin diye özel bir tembihi vardır. Bizlerde karınca kararınca elimizden ne gelirse, Aslan muhtarımızın, sizin adına benim üzerine düşen, Mustafa Sarıgül Başkanımız adına ne varsa yerine getirmeye söz veriyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah sizleri eksik etmesin.

 

 

 

 

Fatih Medreseleri Genel Başkan’ı Masum Bayraktar

“ÖN YARGIDA SIKINTI VAR”

Allah bu hizmetlerimizin devamını eylesin inşallah. Allahım bu yavrulara Türkiye’deki bütün yavrulara hatta dünya da ki bütün yavrulara onları Kur-an’la Peygamber’le tanıştırmayı güzel ahlaklarla tanıştırmayı nasip eylesin inşallah.

 

“KUR-AN AHLAKI OLACAK”

Mevlam bu yolda gayretlerimizi artırsın inşallah. Bu iş nasıl olacak şimdi bir taraftan inşallah böyle kuran medreseleri açılacak Kur-an ahlakı olacak. Görüyorsunuz 4 yaşında çocuk çıkıyor şakır şakır konuşuyor, zaten Mevla ikram ediyor yoksa konuşamaz. O yüzden bunlar güzel ahlakı alacak. Bu güzelliği aldıktan sonra maddi ilmide alacak beraberce kaliteli olacak inşallah. Allah bu yolda gayretimizi artırsın güzel bir şekilde inşallah bu çalışmaları artırsın

Birbirlerimizi de güzel tanımayı nasip etsin inşallah. Ön yargılı hareket etmekten hepimizi muhafaza etsin. Çünkü bu işte ön yargıda çok büyük sıkıntı var. Mevla bizden razı olsun bu yolda emeği geçenlerden Allah razı olsun hem başkanımıza hem muhtarımıza hoca arkadaşlarımıza teşekkürler ediyorum Mevla bu işin sayısını artırsın inşallah.

 

 

 

 

Fatih Medreseleri Heyet Kurulu Üyesi Mesut Özdemir

“İSTANBUL’DA TUZAK ÇOK”

Arkadaşlar evvela hoş geldiniz. Allah hepinizden razı olsun burada emeği geçen arkadaşlarımızdan da Mevlam Razı olsun.

Bak çocuklarımız buraya geliyorlar Kur-an öğreniyorlar, dini ilimler öğreniyorlar. Çocukken ilim öğrenmek taşın üstüne yazı yazmak gibidir. Taşın üstünde o kolay kolay kaybolmaz. Ama çok ilerledikten sonra suyun üstüne yazmak gibidir. Hemen kaybolması kolay olur. Şimdi sen çocuğu altın yaparsan; burası İstanbul arkadaşlar 20 milyon nüfusu olan mayını çok olan bir yer. Ben böyle diyorum sohbetlerimde. Yani köy yerinde bir çocuk yine nereye kadar sapıtır. Ne kadar yoldan çıkar, daha ileri gidemez. Ama İstanbul’da sınır yok. İstanbul da yoldan çıkmanın sınırı yok. Çünkü tuzak çok ama sen çocuğu ufakken altın yaparsan bu çocuk çamura da düşse altın altındır. Ne kadar yoldan da çıksa gene eninde sonunda o gençliğinde çocukluğunda almış olduğu eğitim onu doğru yola çekecektir İnşallah biz böyle inanıyoruz. Çocuklarımızı erken yaşta altın yapmaya bakalım onları altın yaparsak ne paslanırlar çamura da düşse altın altındır mevlam arkadaşlar peygamberimiz s.a.v yolundan bizleri ayırmasın mayıs ayındayız İstanbul’un fethinin müyesser olduğu ay inşallah buraya da Halide edibe de kurs açıldı inşallah bu kursla burada ki cemaatin gönlünü fethetmeye yardımcı olur Allah Teala hepinizden razı olsun bu tür cemiyetlerin ve cemaatlerin sayısını çoğaltsın inşallah.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.