Halide Edip burada, Sarıgül nerede?

Halide Edip burada, Sarıgül nerede?

Mahallenin sorunlarının konuşulacağı ve vatandaşla yetkililerin bir araya gelmesini amaçlayan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün davetli olmamasına rağmen katılmaması tepkiye neden oldu

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Muhtarı Aslan Kaya, mahallenin sorunlarıyla ilgili olarak bir toplantı organize etti. Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan ve Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül davet edildi. Emniyet Müdürü, sorumlu bir yöneticilik örneği göstererek düzenlenen toplantıya katılırken, Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül söz verdiği halde katılmadı. Sarıgül’e aktarmak istedikleri çok sayıda sorunlarının olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri “Halide Edip Adıvar burada, peki Sarıgül nerede?’ diye sormaktan kendilerini alamadılar.


Toplantı, Sarıgül’ün yokluğunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Muhtar Aslan Kaya, “Bu toplantıyı düzenlememizin amacı Şişli’yi yönetenlerle mahallemizin insanlarını kaynaştırmaktır. Mahalle halkımızın sorunlarını ve beklentilerini yetkililere yüz yüze anlatmalarını sağlamak istedik. Bu kapsamda davetimize gelen İlçe Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Şişli İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan, “Geçen sene muhtarlarımızla bir planlama yaptık. Bu planlamada muhtarlarımızdan toplantılar düzenleyerek bizleri mahalle halkıyla kaynaştırmalarını, yüz yüze getirmelerini istedik. Bu doğrultuda ilk toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Daha önce bir asayiş toplantısı yapmıştık. Mahallenizin sıkıntılarını, polisiye sorunlarını dinlemek ve gerekli önlemleri almak için buradayız” dedi.
Daha sonra mahalle sakinleri mikrofonu alarak sorunlarını Emniyet Müdürü Aslancan’a anlattı. 

GEREKİYORSA BUNLAR DA KULLANILSIN
Fuat Aydemir; Mahallemizde bir süredir hırsızlık olayları gerçekleşmektedir. Bu arada mahalle bekçiliğinin geri döneceğini duyduk. Ben de buna müracaat etmek istiyorum. Bu konuda bilgilendirir misiniz?
-İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ilanlarını takip edin. Bu konuda müracaatlar açıldığı an biz muhtarlarımıza duyuruyu ileteceğiz. Muhtarınızla iletişiminizi sıcak tutun.

Nurettin Yılmaz
Sayın Müdürüm, hırsızlık olaylarını önlemek için mahallemizde bir mobese kamerası yok. Hırsızlar yakalanamıyor, ya da yakalansa suç işlediklerinin delili yeterli olmuyor. Bu nedenle mobese için bir çalışmanız var mı? Bize bu konuda kim yardımcı olacak?

-Mobese çalışması var. Şişli bölgesinde yaptığımız tesbitler var. Bir mobesenin maliyeti 20 bin dolar. Bir de taktığımız yer geniş bir açıyı görecek yer olması lazım. Burada var şu an. İki yerde planladık. Ama onun dışında esnaflarımızda da kameralar var. Esnaftan istediğimiz de budur. İşyeri açıyorlar. İçine milyarlarca mallarını koyuyorlar. 100 dolarlık bir kamerayı esirgemesinler. Asayiş önlemlerini biz tabi ki alıyoruz. Ama bir hırsızlık olduğunda biz o iş yeri kameralarından biz çok faydalanıyoruz. Suçluyu yakalamada çok yardımcı oluyor. Merkezi mobese kameralarında yakaladığımız görüntüyü sokak sokak işyeri kameralarınla takip ederek suçluyu buluyoruz. Bunun son örneği Amerikalı fotoğraf sanatçısının ölümünde görülmüştür. Kameralarla olay aydınlatılmıştır. Biz polisiye tedbirleri alıyoruz. Ancak her şeyi polisten beklemek de yanlış bir anlayış. Biraz da oto kontrol gerekli. Yani mahalleli de buna yardımcı olmalı.

Nedim Aslan
Ben Türkiye’de adaletin çok doğru yürüdüğüne inanan birisi değilim. Biz geçen gün bir hırsızlık olayına maruz kaldık. Polisi çağırdık. 5 dakika ya durdu ya durmadı. Ne anladı o 5 dakikada. Hırsızlık artık öyle bir noktayı gelmiş ki Türkiye’de bir nevi zevk haline gelmiş. Adam apartmandaki kovayı bile çalıyor. Mahkemelik olsanız mahkeme yıllarca sürüyor. Öncelikle yasal düzenlemeler gerçekleştirmeli. Eskiden bizim mahallemizde 8-10 kavga, 3-5 yaralama, bir dünya hırsızlık olurdu. Ancak bu son zamanlarda bayağı düzeldi. Bunda Muhtarımız Hasan beyin ve siz emniyet birimlerimizin de katkısı çok büyük. MOBESE  diyorlar o da çözüm değil. Adam yüzünü kapatıyor. Burada bize de büyük görev düşüyor. Mahalleye girenin çıkanın kim olduğuna bakacağız, durumu şüpheli olanı polise bildireceğiz.

-Eğer elinizde kamera kaydı varsa o kişi çabuk bulunur. Merak etmeyin polis onu hemen bulur. Hemen bulamasa bile bir süre sonra mutlaka bulur. Onun için öncelikle siz görevinizi yapın. Mahallelerde komşuluk ilişkisi bitmiş. Bir apartmanda 10 daire vars ama kimse kimseyi tanımıyor. Oysa orda komşuluk ilişkileri geliştirilirse o mahallede ne hırsız, ne katil ne de herhangi bir suçlu barınamaz. Her şey vatandaşlık bilinciyle başlıyor. Mahallemizi komşumuzu tanımakla başlıyor. Bu olduktan sonra gerisini emniyet olarak biz hallederiz. Adalet konusunda da hiç endişeye kapılmayın, eninde sonunda adalet yerini biliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.