Güne damgasını vuran 5 görüşme

Güne damgasını vuran 5 görüşme

Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ı ziyareti ile başlayan yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. İşte Başkent'te başdöndüren 5 görüşme:

• Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, saat 15.30'da başladı. Cumhurbaşkanı Sezer ile yaklaşık 15 dakika görüşen Şener, daha sonra Başbakanlık Merkez Bina'daki makamına geldi. Görüşme talebinin Şener'den geldiği öğrenildi.

• Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki haftalık görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

• Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'la bir araya geldi. Başbakanlık'ta düzenlenen ve yaklaşık 1 saat süren görüşme öncesi ve sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

• Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Emre Taner'i kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'daki kabul, yaklaşık yarım saat sürdü.

• Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Karargahında yaklaşık 2 saat kaldı. Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarete, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katıldı.

ŞENER-WİLSON GÖRÜŞMESİ

ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Başbakanlık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la değil Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüştü.

ANKA'nın Büyükelçilik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson bugün Başbakanlık'a gitti ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile herhangi bir görüşme olmadı.

Wilson'un Erdoğan ile değil Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile bir araya geldiği kaydedildi. Amerikan Büyükelçiliği kaynakları, söz konusu görüşmenin çok daha önceden planlandığını söyledi.

Kaynaklar, Şener-Wilson görüşmesinin bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt görüşmesi ile herhangi bir bağlantısının ise olmadığını ifade etti.



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.