Gülen'e Ağar'dan övgü

Gülen'e Ağar'dan övgü

Uluslararası Dil Öğretim Derneği’nin düzenlediği "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finalinde Mehmet Ağar, Fethullah Gülen’e övgüler yağdırdı. Ağar, "Tabii onların arkasında elbette bu toprakların yetiştirdiği değerler var, öğretmele

Bu yıl beşincisini düzenlenen "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finaline TBMM Başkanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde konuşan Aksu, "Muhteşem bir organizasyon. Biz sadece ülkemizde değil dünyanın bütün ülkelerinde dilimizin yayılmasını ve konuşulmasını sağlayacak bu güzel organizasyonları gerçekleştirenlerini kutluyorum" dedi. Aksu, ABD’de bulunan Fethullah Gülen’i kastederek, "Bu işin büyük mimarı olan büyük insana buradan saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. Olimpiyata katılan gençler için "Gönül tellerimizi titrettiler" diyen Ağar da, Fethullah Gülen’e övgüler yağdırdı. Alkışlanan konuşmasında Ağar, şunları söyledi: "Tabii onların arkasında elbette bu toprakların yetiştirdiği değerler var, öğretmelerimiz var, imanlı inançlı şahıs çıkarları bir kenara bırakmış ideal sahibi insanlar var ki, geçen sene söylediğim gibi Fethullah Hoca Efendi var. Domaniç yaylasındaki 300 çadırın Cihan İmparatorluğu’na gelişi gibi, Korucuk köyünden hayalleri inançlarıyla büyüyen bir çocuğun neleri başarabildiğini kendisiyle beraber yürüyen insanlarla beraber neleri başarabilidiğini gördük."

hürriyet


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.