Gülen'den seçim sonucu yorumu

Gülen'den seçim sonucu yorumu

Fethullah Gülen, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'nin çok ciddi badireleri atlattığını belirten Gülen, seçimi kazananaları uyarı, Köşk için önemli bir konuya dikkat çekti:

İnternet sitesi Herkül.org kendi sesinden Fethullah Gülen'in seçim sonuçlarıyla ilgili yorumunu yayınladı. "Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gülen, "Seçimde muzaffer olan insanlara bundan sonra daha büyük vazifeler düşmektedir; onlar, daha kuşatıcı, daha anlayışlı ve daha yumuşak olmalı, mülayim halleriyle hırçınlıkların önünü almalıdırlar." cevabını verdi.

Türkiye'nin atlatılamaz gibi görünen çok ciddi badireleri atlattığını belirten Gülen, ülkeyi fevkalâde hallere sürükleyecek ve demokraside çatlamalar hasıl edecek muhtemel tuzakları aşarak, halk büyük bir sükunet içinde yeniden iradesini ortaya koyduğunu kaydetti.

Gülen şu öngörüde bulundu: "Ne var ki, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ve genel seçim öncesinde ortaya çıkan hırçınlıklar bir anda bertaraf edilemez; hatta başarısızlık bir kısım insanlarda daha büyük hırçınlıklara ve cinnet sayılabilecek hezeyanlara sebebiyet verebilir. Bu itibarla, seçimde muzaffer olan insanlara bundan sonra daha büyük vazifeler düşmektedir; onlar, daha kuşatıcı, daha anlayışlı ve daha yumuşak olmalı, mülayim halleriyle hırçınlıkların önünü almalıdırlar."

Konuşmasında Müslüman ve Türk liderlerin zafer sonrası davranışlarından örnekler veren Gülen, "Başarılar insanı şımartmamalı. Allah Rasûlü'nün, Mekke'yi fethedip şehre girerken büründüğü mahviyet hepimize hüsn-ü misal olmalı. Peygamber Efendimiz, tabiatının bir derinliği olan tevazudan dolayı, biniti üzerinde o denli iki büklüm idi ki, neredeyse başı bindiği hayvanın eğer kaşına değecekti." dedi. Yavuz Sultan Selim, Mısır'ı fethedip mukaddes emanetlerle İstanbul'a dönerken pâyitahta yaklaştığı bir anda, halkın kendisini muhteşem bir törenle karşılayacağını öğrendiğini hatırlatan Gülen, "Yavuz, ordusuyla olduğu yerde konaklar ve şehre girmek için gece karanlığını bekler; nefsani duygulara kapılmaktan, tevazu ve mahviyeti yaralayacak hislere girmekten endişe eder." dedi.

Zaman



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.