Gülen’den Sarıgül’e Büyük Söz İddası

Gülen’den Sarıgül’e Büyük Söz İddası

Kıran kırana geçmesi beklenen İstanbul'daki yerel seçimlerde gözler cemaatin tavrına çevrildi.

      Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Gülen'in adını vererek "Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler." dediği iddia edildi. Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, 1.5 yıl önce yazılmamak kaydıyla Mustafa Sarıgül'ün kendisine söylediklerini köşesinde paylaştı.

      Sarıgül'ün adaylığının kesinleşmesinden sonra "off the record" (yazılmamak kaydıyla) şartının anlamsızlaştığını yazan Yükselir, o buluşmanın ayrıntılarını bugün "Gülen cemaati Sarıgül'e böyle bir söz verdi mi?" başlıklı yazısında anlattı.

      Sabah yazarının yazısında Sarıgül kısaca şöyle konuşmuş: "Taban beni Şişli'de değil, daha ileride görmek istiyor artık. Beni sevenler Başbakanlık yolunda adım atmamı istiyor. Bunun da anahtarı İstanbul'u almaktır. Allah'ın izniyle önce İstanbul'u, sonra CHP genel başkanlığını, ondan sonra da Türkiye'yi alacağız!"

      Sarıgül’ün yaklaşık 5 dakika süren konuşmasında Yükselir’in İBB adayı olması halinde onu destekleyecek lobide kimlerin yer aldığı mevzusunda, "Alevilerin, Ermenilerin, Musevilerin, TÜSİAD güdümlü bazı medya patronlarının değil ama Gülen Cemaati'nin de sizi destekleyeceği yönündeki iddialar tuhaf geldi bana. Gerçekten doğru mu bu kulisler?" sorusunu yöneltmiş.

KENDİLERİ OĞLU GİBİ SEVERLER BENİ

     Bu sorusu üzerine birkaç saniye düşünen Sarıgül bir kez daha off the record şartını anımsatıp aynen şunları söylemiş: "Evet doğru! Hocaefendi ile bu konuda bir iki kere istişare yaptık. Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler."

CHP'YE DEĞİL SARIGÜL'E OY VERİLECEĞİ AŞILANACAK

    Sarıgül’ün bu açıklamasının ardından Yüksel "Yanılıyorsun Başkan. Cemaat tabanı asla CHP'ye oy atmaz!" yanıtını vermiş ve Mustafa Sarıgül’de konuyu daha da açmaya başlamış. Gülen Cemaati'yle her zaman çok iyi ilişkilere sahip olduğunu, hatta bir iki isim verip cemaatin ileri gelenleri ile zaman zaman buluşup değerlendirmeler yaptığını ve aday olması halinde de cemaat medyasının da kesinlikle arkasında olacağını, tabana da CHP'ye değil, Sarıgül'e oy verileceğinin aşılamasının yapılacağını açıklamış.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.