Gül'den Hürriyet'e dolaylı cevap

Gül'den Hürriyet'e dolaylı cevap

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği , cami çıkışında Cumhurbaşkanlığı adaylığının devam ettiği yönündeki haberine şu cevabı verdi:

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bir gazetede, cami çıkışında Cumhurbaşkanlığı adaylığının devam ettiğini açıkladığı yönünde yer alan haberin anımsatılması üzerine, ''Camide insanlar hep söylüyordu zaten'' dedi.

Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ile AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü'nün oğlunun düğününe katıldıktan sonra geldiği TBMM'de, milletvekili yemin töreninin devam ettiği Genel Kurul salonuna girmeden önce kuliste gazetecilerle sohbet etti.

Dışişleri Bakanı, gazetecilerin, (cumhurbaşkanlığı adaylığını kastederek), ''Bugün açıklayacak mısınız, ne zaman açıklayacaksınız?'' sorularıyla karşılaştı. Bu soruları gülümseyerek yanıtlamayan Abdullah Gül, ''Bugünkü bir gazetede cumhurbaşkanlığı adaylığınızı (dün cami çıkışında) açıkladığınız ile ilgili bir haber var. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Camide insanlar hep söylüyordu zaten. Onu yazmış'' dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, yemin töreni için Meclise gelişinde de gazetecilerin, ''Ne zaman açıklama yapacaksınız?'' sorusuna, ''Dur bakalım... Önce bir yemin edelim, milletvekili olalım'' karşılığını vermişti.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.