Göz Kızarıklığı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Göz Kızarıklığı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Göz Kızarıklığı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

 

Göz kızarıklığı, göz akı tabakasında bulunan damarların şişmesi, çatlaması ya da göz kapağında oluşan enfeksiyonlar sebebi ile oluşan göz kanlanmaları ile meydana gelmektedir. Göz kızarıklığı geçici ve önemsiz olabileceği gibi ciddi hastalıklardan da kaynaklanıyor olabilir. Göz akında bulunan bir iki damar genişlemiş olabilir ya da tek bir damar tüm göz akına etki ediyor olabilir.

Göz kanlanmasının genel nedenleri;

Göz Kuruluğu
Alerji
Göz yorgunluğu
Göz enfeksiyonu
Göz Nezlesi
Lens kullanımındaki hatalar
İnebe yangısı
Glokom Hastalığı

Göz kızarıklıkları İnebe ve Glokom gibi ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle geçmeyen göz kızarıklıklarında uzman doktor yardımı almak gerekmektedir.

Göz Kuruluğu

Göz kuruluğu göz kızarıklığı nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Göz kuruluğu, gözyaşı bezlerinin iyi çalışmamasından kaynaklanmaktadır. Göz kuruluğu kronik ise, enfeksiyon ve tahrişe neden olabilir. Göz kuruluğu için yapay göz yaşı damlaları kullanılmaktadır. Göz kuruluğu direk olarak göz kızarıklarına neden olmaktadır. Sürekli göz kuruluğu yaşayanların uzman doktor yardımı alması gerekmektedir.

Kontak Lens

Kontak lensleri takıp çıkartırken hatalı davranışlar göze zarar vereceğinden göz kızarıklığına sebebiyet vermektedir. Kontak lens kullanımında, takıp çıkartırken kanama oluyorsa bu durum kornea iltihabına işaret edebilir. Böyle bir durum yaşayanlar hemen doktora başvurmalıdır. Kontak lensin çok kullanılması ve kullanımında bakımının yapılmaması gözde iltihap yaratacağından göz kızarıklığına neden olabilmektedir. Kontak lens dışında lens ihtiyaçlarınızı lensal.com adresinden giderebilirsiniz.

Alerji Durumları

Toz, kimyasal maddeler, hayvanların kepeği, bazı kozmetik ürünleri, polen gibi etkenler alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Alerjik reaksiyonlar vücudumuzda histamin salgısının salgılanmasına neden olur. Bu salgı da kan damarlarının genişlemesine neden olmaktadır. Kan damarlarının genişlemesi de göz kızarıklığına neden olmaktadır.

Göz Yorgunluğu

Özellikle bilgisayara fazla bakmak sonucunda göz kapaklarının kırpıştırılmaması sebebi ile göz kuruluğuna bağlı sebeplerden göz kızarıklığı yaşanabilir. Bilgisayar görme sendromu olarak adlandırılan aşırı bilgisayara bakma sorunu göz kuruluğu ve göz yorgunluğunu beraberinde getirmektedir. Bu durumları engellemek için bilgisayara özel gözlükleri ya da damlalar kullanılabilir.

Göz Nezlesi

Göz akını kaplayan ince zarın enfeksiyon kapması ile oluşan Göz Nezlesi , kan damarlarının şişmesi ve tahriş olmasıdır. Damarların şişmesi ve tahriş olması da göz kızarıklığına neden olmaktadır. Göz nezlesi doktor yardımı ile tedavi edilmelidir. Yanlış uygulamalar daha kötü rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Göz Yaralanması

Göz yaralanması da göz kızarıklığına neden olmaktadır. Göz akındaki damarların çatlaması, göz kızarıklığı oluşturmaktadır. Darbe alan gözde hemen kızarıklık oluşabilir. Geçmeyen kızarıklıklarda doktora başvurmak gerekmektedir. Göz damarları çatlamış yada şişmiş olabilir. Her iki durumda da göz kızarıklığı oluşmaktadır.

Göz Hastalıkları

Herpes hastalığı, İnebe Yangısı, Glokom hastalığı gibi ciddi göz hastalıkları da göz kızarıklığına neden olmaktadır. Bu tip durumlarda uzman doktor yardımı almak oldukça önemlidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.