Gönen Orhan ihalelerine ve belediye personeline soruşturma!

Gönen Orhan ihalelerine ve belediye personeline soruşturma!

Gazetelerimizde Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım’ın CHP’li belediyelerden adrese teslim ihaleler aldığı haberlerimizden sonra İçişleri Bakanlığı ilk olarak Kuşadası Belediyesi’ndeki ihalelere ve imzaları bulunan belediye personeline soruşturma. 

GAZETE OLARAK SÜREKLİ UYARILARDA BULUNMUŞTUK

Şehri İstanbul ve Şişli Gazeteleri olarak Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım firmasına verilen ihaleler nedeniyle CHP’nin üzerine gidileceği yönündeki uyarı haberlerimize ve verdiğimiz tüm resmi dilekçelerimize rağmen bir türlü dikkate alınmayıp önlem de alınmamıştı.  

GÖNEN ORHAN HABERLERİ İHBAR KABUL EDİLDİ

Uyarılarımızın dikkate alınmamasından ve yaptığımız haberlerden sonra İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım firmasının ilk önce Kuşadası Belediyesi’nden aldığı ‘Güvercin Masa’ ve ‘Halkla İlişkiler’ ihalelerinde usulsüzlük, ilgisi olan ve imzası bulunan personeller hakkında da ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan soruşturma açtı.

KUŞADASI BELEDİYESİ'NDEKİ İHALELER TEK TEK İNCELENDİ

İç İşleri Bakanlığı; Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım’ın Kuşadası Belediyesi’nden aldığı 2019/325408, 2020/40561 ve 2020/202574 ihale kayıt numaralı ihalelerin incelenmesi için mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

2019 yılında Kuşadası Belediyesi’nde yapılan 2019/325408 kayıt numaralı ihalesi, Güvercin Masa Halkla İlişkiler Projesi Hizmet Alımı işi idi. Bu ihalenin yaklaşık maliyeti 930 bin lira iken en yakın fiyat olarak 933 bin lira ile en yüksek ve en düşük fiyatı veren tek firma olarak Ceren Tanıtım olmuştu.

2020 yılında ise Kuşadası Belediyesi’nde yapılan 2020/40561 kayıt numaralı ihale yine aynı Güvercin Masa Halkla İlişkiler Projesi Hizmet Alımı işi idi. Bu ihale Kamu İhale Kurumu’nun pazarlık yönetimiyle yapılan 21 F maddesi ile yapılmıştı. 2020 yılındaki yapılan ihalenin bu seferki yaklaşık maliyeti 298,333 lira olurken yine en düşük ve en yüksek fiyat olarak 285 bin lirayı veren tek firma yine Ceren Tanıtım olmuştu.  

2020 yılında da yine Kuşadası Belediyesi’nde yapılan 2020/202574 kayıt numaralı ihale ise; Halkla İlişkiler, İletişim, Süreç Yönetimi Koordinasyon Projesi Yürütülmesi ihalesi olmuştu. Bu ihalenin yaklaşık maliyeti ise 1.728.196,71 lira iken, 1.670.000 lira fiyatı veren yine Ceren Tanıtım olmuştu.

İHALELERDE USÜLSÜZ İŞLEMLERİN YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişinin Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım firmasının Kuşadaşı Belediyesi’nden aldığı ihalelerle ilgili yaptığı incelemelerde yapılan ihalelerin usulsüz olduğunu tespit etti.

Bu ihalelerde imzası ve sorumluluğu bulunan personellerin de ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan 4483 sayılı kanunun hükümlerine göre soruşturma başlatılmasını talep etti.

İMZALARI BULUNAN PERSONELLERE SORUŞTURMA  

İçişleri Bakanlığı müfettişi, Kuşadası Belediye personelleri hakkında soruşturma açılması için Kuşadası Kaymakamlığı’na gönderdiği soruşturma açılması yönündeki talep yazısından sonra Kuşadaşı Kaymakamı soruşturma başlatılmasına karar verdi.   

İHALEYE KATILMA YETERLİLİĞİNİN OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi’nin yapmış olduğu incelemede, Kuşadası Belediyesi’nde ihaleye giren Ceren Tantım’ın zeyilname düzenlenmeden önce iş deneyim belgesinin ihaleye katılması için yeterli olmadığını tespit etti.

İHALE KOMİSYONU GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞ

Kuşadası Belediyesi’ndeki ihale komisyonundaki yetkililerin Ceren Tanıtım firmasını zeyilnameden sonra iş yeterliliğini uygun hale getirdiklerini de belirleyerek görevlerini kötüye kullandıkları tespit edildi.

Müfettiş, Kuşadası Belediyesi’nin ihale yetkililerinin Ceren Tanıtım’a yaptıkları bu ayırımcılıkla başka belediyelerin ihalelerine katılmasına olanak sağlandığını belirledi.

İŞLERİN YAPILIP YAPILMADIĞININ TESPİTİ YAPILMAMIŞ

Kuşadası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Ceren Tanıtım’ın yaptığı ve ihale dokümanında belirtilen işlerin yapıldığı konusunda yeterli bilgi ve belge olmadan işin eksiksiz yapıldığı şeklinde tutanak düzenleyerek görevin gerekliliklerine aykırı hareket ettiklerinden görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Ceren Tanıtım’ın aldığı ihalelerdeki muayene ve kabul komisyonda olan ve işin eksiksiz yapıldığı yönünde tutanak tutan görevlilerin de görevlerini kötüye kullandıkları tespit edilerek yine soruşturma açıldı.

HAKKEDİŞLERE İMZA ATAN PERSONELE DE SORUŞTURMA

Müfettiş Ceren Tanıtım’ın aldığı ihalelerdeki harcama yetkililerinin de, ihale sözleşme hükümleri doğrultusunda işin yapılıp yapılmadığı belirsiz olduğu halde hakkediş hesaplamalarını yapılmasının imkansız kıldığı halde ödeme yapılmasına sebebiyet verdikleri için görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açtı.

İçişleri Bakanlığı’nın Gönen Orhan’ın sahibi olduğu Ceren Tanıtım’ın diğer belediyelerden aldığı ihalelerle ilgili de önümüzdeki günlerde müfettiş atamasına kesin gözüyle bakılıyor.

kusadasi-belediyesi-sorusturma1-jpg.jpgkusadasi-belediyesi-sorusturma2.jpgkusadasi-belediyesi-sorusturma3.jpgkusadasi-belediyesi-sorusturma4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.