Golf turizmi 500 milyon euro kazandıracak

Golf turizmi 500 milyon euro kazandıracak

Gelirlerini artırmak için alternatif kanallara yönelen turizmciler golfe merak sardı. Golf turizminden 2010'da yıllık 500 milyon avroluk gelir hedefleniyor

Türkiye, son yıllarda hizmete giren uluslararası nitelikteki golf tesisleriyle bir golf merkezi konumuna dönüştü. Özellikle Antalya'nın Belek beldesi gerek kültürel, tarihi ve doğal yapısıyla gerekse nitelikli golf sahaları ve tesisleriyle golf turizminin merkezi oldu.


Antalya'nın yanı sıra İstanbul'da da uluslararası standartlarda golf tesisleri bulunuyor. Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen golf turizminde, 2010'da yıllık 500 milyon avroluk turizm geliri hedefleniyor. Bu arada Ankara ve Muğla'da da yeni golf tesisleri planlanıyor. Türkiye'de golf tesisleri sahile yakın, zengin yeme-içme, alışveriş, eğlence olanaklarının sunulduğu konaklama tesislerinin yakınında yer alıyor.

Tatil ve spor bir arada


Bu tesisler doğayla iç içe düzenlenen golf sahalarıyla ziyaretçilerine doğaya dönük bir ortamda tatil geçirebilmek için eşsiz fırsatlar sunuyor.


Türkiye'de Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi alan altı adet golf tesisi bulunuyor. Bu tesisler Antalya Belek'te bulunan Gloria Golf Resort, Nobilis Golf Otel, Tat Golf ve National Golf Club ile İstanbul'da yer alan Klassis Golf Country ve Kemer Golf Country Club. Bu arada birçok kuruluşun Turizm Bakanlığı'ndan yatırım belgesi aldığı ve bu tesislerin önümüzdeki dönemde devreye gireceği belirtiliyor. Antalya Golf Kulübü Genel Müdürü Uğur Budak, geçtiğimiz yıl Türkiye'de golf turizmi açısından sıkıntılı bir dönemin yaşandığını söyledi. Türkiye'de 2005 yılında 232 bin 815 oyun oynandığını, bu rakamın 2006 yılında 216 bin 16'ya düştüğünü belirten Budak, "Bu yıl ise şu ana kadar 149 bin 556 oyuna ulaşıldı. Hedefimiz, 2005 yılının üzerine çıkmak" dedi. Budak, bu rakamların Türkiye'yi yılda 45-50 bin turistin ziyaret etmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:


"Golf için ülkemize gelen turistler, ocak, şubat ve mart aylarını tercih ediyor. Böylece bu aylarda hem oteller dolmuş oluyor hem de oyun alanlarını kullandıkları için daha yüksek ücret ödüyorlar. Golf için gelen 45 bin turist, normal olarak gelen 100 bin turistle aynı dövizi bırakıyor. Bu da ülke ekonomisi için çok önemli."


Bu yıl Türkiye'nin golf turizminden 130-140 milyon avroluk gelir beklediğini ifade eden Budak, "Türkiye'de yeni yapılan golf sahaları bulunuyor. Yapılacak yeni yatırımlar bittikten sonra 2010'da yıllık 500 milyon avroluk bir turizm geliri hedefliyoruz. Bu rakam ileriki yıllarda artarak devam edecektir" diye konuştu.

Rakip Portekiz ve İspanya


Hedef kitlelerinin Orta Avrupa ülkeleri, Almanya, İngiltere, İspanya ve İskandinavya ülkeleri olduğunu belirten Budak şöyle devam etti:


"Avrupa'da golf turizminde rakibimiz Portekiz ve İspanya. Bu ülkeler golf turizminde önemli ilerlemeler kaydetti. Fakat biz de bu ülkelere her geçen gün yetişiyoruz. Önceden bizi dikkate almıyorlardı ama artık bize göre program yapıyorlar. Bu da Türkiye'nin de golf turizminde söz sahibi olduğunu gösteriyor."


Türkiye Turizm






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.