Goji berry nedir?

Goji berry nedir?

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz doğal bir bitki. Asya kıtasında özellikle Tibet ve Moğolistan çevresinde 20 asırdan beri kullanılmaktadır.

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz doğal bir bitki. Asya kıtasında özellikle Tibet ve Moğolistan çevresinde 20 asırdan beri kullanılmaktadır. Goji berry’nin faydaları nelerdir? Goji beri zayıflatır mı? Goji berry nasıl kullanılır? Goji berry’nin fiyatı ne kadar? İngilizcede wolfberry yani kurt üzümü olarak geçen bitki Türkçede goji üzümü olarak da bilinmektedir.

Kırmızı küçük taneli meyveleri kuşburnuna benzeyen meyve Çin’de asırlardan beri tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Ortalama 2 metre uzunluğunda odunsu bir ağacı olan bitki yıllardır Türkiye’de de yetiştirilmektedir. Antalya’da yoğun olarak üretimi yapılan meyve ülke iklimine uygun oluşu sebebiyle birçok bölgede yetiştirilmektedir. Kurutulmuş hali ya da meyve suyu şeklinde kullanımı yaygındır. Polisakkarit içeren sayılı bitkiler arasındadır. İçerdiği eşsiz polisakkaritler’in yaşlanmayı geciktirdiği iddia edilmektedir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücreleri koruyarak güçlendirir. Chinese Journal of Oncology’nin yaptığı araştırmaya göre kanser hastası olan 82 kişi düzenli goji berry kullanımı ile tedaviye daha olumlu yanıtlar vermiştir.

Hafif ekşimsi tadı ile goji set kurusu kuruyemiş olarak tüketilmektedir. Kuru görünümüne rağmen sulu yapısı ile çok sevilmektedir. Zayıflama için Dukan diyeti gibi özel diyetler uygulayanların favori atıştırmalıklarından birisidir.  Açlık hissini azaltarak canlılık veren goji berry bitkisinin yüksek antioksidan özelliklere sahip olduğu iddia edilmektedir.

Goji berry fiyatı kalitesine göre çeşitlilik göstermekle beraber kilosu 70 - 100 TL civarında seyretmektedir. Goji berry nerede satılıyor? Goji beri nereden alınır? Büyük aktar mağazalarında yer alan goji berry ürününü internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum