Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat'ta

Gitarın Ustaları Mayıs Ayında Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat, 04-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında gitarın dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor.

 
 
Yakın dönem müzik tarihinin fenomenlerinden biri olarak kabul edilen Marcin Dylla’nın4 Mayıs 2012, Cuma günküresitali ile başlayacak olan Akbank Sanat Gitar Günleri; İspanya ve Belçika Kralı, Papa II. Juan Pablo gibi önemli isimlere konser veren Carmelo Martinez ve David Martinez Garcia ikilisinin 10 Mayıs 2012 Çarşamba günü verecekleri konserle devam edecek.

Günümüzün büyük yankı uyandıran iki genç yıldız gitaristi Magdalena Kaltcheva ve Carlo Carrieri’den oluşan Duo CARISMA’nın 15 Mayıs 2012, Salı günkü resitalinin ardından,17 Mayıs 2012, Perşembe günü ünlü bir gitar virtüozü Anders Miolin ve 22 Mayıs 2012, Salı günü ise Bekir Küçükay ile öğrencileri Fatih Akbulut ve Erkin Çavuş'tan oluşan Küçükay Gitar Üçlüsü, Akbank Sanat’ın konuğu olacak. Akbank Sanat Gitar Günleri’nin kapanış konserinde ise günümüzün en yenilikçi gitaristlerinden biri olarak değerlendirilen Alman gitarist Stephan Schmidt, 25 Mayıs 2012, Cuma günü müzik tutkunlarıyla buluşacak.



 
AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ MARCIN DYLLA İLE BAŞLIYOR
 
Akbank Sanat Gitar Günleri, Uluslararası Müzik Yarışmaları’nda kazandığı 19 birincilik ödülü ve bir o kadar da dinleyici ve orkestra ödülüne sahip, yakın dönem müzik tarihinin fenomenlerinden biri olarak kabul edilen Marcin Dylla’nın 4 Mayıs 2012, Cuma günküresitali ile başlayacak. Marcin Dylla, konserde Ponce, Takemitsu, Granados, Regondi, Tansman ve Rodrigo’nun bestelerini seslendirecek.
 

·   CARMELO MARTINEZ & DAVID MARTINEZ GARCIA 10 MAYIS’TA AKBANK SANAT SAHNESİNDE…
 
İspanya ve Belçika Kralı, Papa II. Juan Pablo gibi önemli isimlere konser veren ünlü İspanyol gitarist Carmelo Martinez ve Granada Conservatorio Superior de Música Konservatuarı’nda kürsüsü olan David Martinez Garcia, İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün katkılarıyla Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında 10 Mayıs 2012, Çarşamba günü sahne alacak. İkili konserlerinde Sanz, Malats, Granados, de la Mazza, Tarrega, D.Scarlatti, Sor, Albeniz, Bocherini, de Falla’nın eserlerini müzik severlerle paylaşacak.
 

·         DUO CARISMA AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ’NDE
 
Magdalena Kaltcheva ve Carlo Carrieri gibi günümüzün büyük yankı uyandıran iki genç yıldız gitaristten oluşan Duo CARISMA, 15 Mayıs 2012, Salı günü Akbank Sanat sahnesinde.Geleneksel gitar müziğini, gerek çağdaş, gerekse de popüler kültürün önemli örnekleriyle zenginleştiren ikili Akbank Gitar Günleri kapsamındaki konserlerindeRossini, Gnattali, Einaudi, Portman, Mirto’nun bestelerinin yer aldığı bir program ile müzikseverlerle buluşacak.
 
·         AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ ÜNLÜ GİTAR VİRTÜÖZÜ ANDERS MIOLIN’İ AĞIRLIYOR
 
Akbank Sanat Gitar Günleri yine usta bir ismi ağırlıyor. Zürih Üniversitesi’nde gitar profesörü olan ünlü virtüöz Anders Miolin, Sanz, Mertz, de Falla,Satie,Piazzolla, Dyens, Miolin’in bestelerini seslendireceği konseri ile 17 Mayıs 2012, Perşembe günü Akbank Sanat’ta sahne alıyor. Anders Miolin, ayrıca 18 Mayıs 2012, Cuma günü ücretsiz olarak gerçekleştirilecek masterclass çalışması ile de genç öğrencilere deneyimlerini aktaracak.
 

KÜÇÜKAY GİTAR ÜÇLÜSÜ AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ’NDE
 
Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında 22 Mayıs 2012, Salı günü ünlü gitarist Bekir Küçükay ile öğrencileri Fatih Akbulut ve Erkin Çavuş'un 2011 yılında kurdukları Küçükay Gitar Üçlüsü konser veriyor. Üç gitar için yazılan eserleri kendilerine özgü yorumlarıyla seslendiren üçlü, konserde Scarlatti, Bellinati, Albeniz, Barrios, de Falla ve Horn’un bestelerini seslendirecek.



AKBANK SANAT GİTAR GÜNLERİ GÜNÜMÜZÜN EN YENİLİKÇİ GİTARİSTLERİNDEN STEPHAN SCHMIDT İLE SONA ERİYOR
 
Akbank Sanat Gitar Günleri, günümüzün en yenilikçi gitaristlerinden biri olarak tanımlanan Alman gitarist Stephan Schmidt’in 25 Mayıs 2012 Cuma gerçekleştireceği konser ile sona erecek.
 
Trossingen’de başladığı müzik yaşamını Paris’te ve New York’ta devam ettiren Stephan Schmidt, 1988 yılında Paris Fransız Radyosu, 30. Uluslararası Gitar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı.  Maurice Ohana’nın tüm gitar eserlerinden oluşan albümü,  “Grand Prix du Disque de l’Académie Charles Cros” ve “French Victoires de la Musique, 1994” gibi pek çok saygın ödüle layık görüldü.  2002 yılından beri Basel Müzik Akademisi’nde sanat direktörlüğü ve eğitmenlik yapan Schmidt, 10-telli gitarla gerçekleştirdiği kayıtlarla Diapason d’Or, BBC Music Magazine, Classic CD Ödülleri gibi önemli ödülleri kazandı.
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.