Gerçekten şöhret kurbanı mı

Gerçekten şöhret kurbanı mı

ABD'de 3 yıl önce bir park görevlisini yumrukladığı gerekçesiyle 455 bin dolar para cezasına çarptırılan Mısır doğumlu aktör Ömer Şerif'in, "ününün kurbanı olduğunu düşündüğü için" bu cezayı ödemeyeceği bildirildi.

76 yaşındaki Şerif'in eski avukatı Martin Singer, Los Angeles Times  gazetesine yaptığı açıklamada, eski müvekkilinin bu cezayı ödemek  niyetinde olmadığını söyledi.

Singer, Şerif'in park görevlisine tazminat olarak "binlerce dolar"  vermeyi kabul ettiğini, "ancak park görevlisinin kendisinin ününden  faydalanarak daha fazla tazminat almak istemesi nedeniyle artık bu  cezayı ödemek istemediğini" belirtti.

Şerif, 11 Haziran 2005'te Beverly Hills'teki bir lokantadan çıkışta  otopark görevlisi Guatemalalı Juan Anderson ile tartışmıştı. Anderson,  kendisine 20 avro veren Şerif'ten dolar istediğini, bunun üzerine  sinirlenen Şerif'in kendisine “Aptal Meksikalı” diye bağırdığını ve  kafasına yumruk attığını söylemişti.

Mahkeme, duruşmalara katılmayan Şerif'i 455 bin dolar para cezasına  çarptırmıştı.

Los Angeles Times'ın haberinde, park görevlisinin bu parayı hiçbir zaman  alamayabileceği, çünkü Ömer Şerif'in ABD'de malvarlığı olmadığı ve karar  ile Şerif'e ABD'de seyahat yasağı getirilmediği belirtiliyor.

Habere göre, park görevlisi istediği takdirde Mısır'da dava açabilecek,  ancak gazeteye göre bu sürecin de çok uzun ve pahalı olma ihtimali  mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.