Gazeteciler siyasete de bulaştı

Gazeteciler siyasete de bulaştı

AK Parti, adaylarını belirlemek amacıyla eğilim yoklaması yapıyor. Listelere bakıldığında bu dönem gazeteteci aday adaylarının çokluğu görülüyor. Hangi gazeteci nereden aday oldu?

Türkiye gazetesi Genel Yayın Müdürü Fuat Bol, Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak ve Yenişafak gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, İsmail Kapan'ın ardından, Ekovitrin Genel Yayın Müdürü Şeref Özata da AK Parti'den İstanbul 3. Bölge'den milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Şeref Özata kimdir?

Yaklaşık 30 yıllık mesleki hayatında bir çok başarılara imza atan gazeteci - yazar ve Tv yapımcısı Şeref Özata, Ak Parti’den İstanbul 3. bölge milletvekili adaylığı için başvuran ünlü isimler arasında yer aldı.

1959 yılında Ordu’da doğan Şeref Özata 1980 yılında henüz üniversite öğrencisiyken gazetecilik mesleğine başladı. Milli Gazete’de muhabirlik ve Haber Müdürlüğü yapan Özata , Yeni Devir’de köşe yazarı olarak çalıştı ..

1984 yılında Türkiye Gazetesi’nde Ekonomi Servisinin şefi olarak mesleğine devam eden Şeref Özata, 1993 yılında TGRT’ nin kurucu kadrosunda yer aldı. Ve aynı kurumda 1996 yılına kadar Ekonomi – Araştırma Müdür Yardımcısı ve Ekonomi Vitrini programı yapımcısı olarak başarılı işlere imza attı.

Ekonomi birikimi, başarılı mesleki geçmişi ve ulusal televizyonlardaki ekonomi programlarıyla dikkat çeken, yurt içi ve yurt dışında siyasi ve ekonomik anlamda önemli ilişkiler kuran Özata, halen kurucusu olduğu UHA’da ( Uluslararası Haber Ajansı A.Ş) yaptığı Ekostar ( Star tv ) , ( paranın yönü – Skytürk ) gibi başarılı programlarla Türk iş dünyasına önemli katkılar sağlıyor.

Şeref Özata, halen Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Müdürü olarak mesleki hayatını sürdürüyor. Ayrıca Merkezi Bükreş’te bulunan Ekovitrin Ajans Romanya SRL ve Medyasun’ un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Nazlı Ilıcak

Notre Dame De Sion Fransız Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra Lausanne Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi'ni bitirdi. 1974'de Tercüman Gazetesi'nde yazmaya başladı. Tercüman, Meydan ve Akşam Gazeteleri'nde çalıştı.

Yazıları nedeniyle sık sık mahkeme salonlarında boy gösteren Ilıcak, Milli Güvenlik Konseyi'nin 52 sayılı bildirisine aykırı davranmaktan üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Ilıcak 7 Ekim 1982'de girdiği Sağmalcılar Cezaevi'nden 5 Ocak 1983'te tahliye oldu...

Mehmet Ocaktan

Kuruluşundan beri Yeni Şafak'ta olan Mehmet Ocaktan, gazetenin ilk genel yayın yönetmeniydi. 1955 yılında Balıkesir'de doğan Ocaktan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu.

Çeşitli gazetelerde sayfa sekreteri ve redaktör olarak Ocaktan'ın yayımlanmış birkaç şiir kitabı bulunmaktadır. Halen Yeni Şafak gazetesinin Ankara Temsilcisi..

Fuat Bol

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü olan Fuat Bol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezilerinde zaman zaman uçağına aldığı gazetecilerden biri. Fuat Bol, 3,5 yıldır sürdürdüğü görevini AK Parti'den İstanbul 3.Bölge milletvekili aday adayı olduğu için bıraktı.

Başbakan Erdoğan'ın aynı zamanda okul arkadaşı da olan Bol'un yerine Yazıişleri Müdürü Nuh Albayrak getirildi. Yazıişleri Müdürlüğü görevini ise Bülend Ayanoğlu yürütecek.

İsmail Kapan

1956 yılında Malatya’nın Pütürge ilçesine doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans; aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde de doktora eğitimini tamamladı. 1978 yılında köşe yazarı olarak profesyonel gazetecilik hayatına başlayan Kapan, aynı meslekte yazı işleri müdürü, sorumlu müdür, genel yayın müdürü ve genel koordinatör olarak uzun yıllar yöneticilik görevlerinde de bulundu.

Askerlik görevinden sonra, bir süre avukat ve hukuk müşaviri olarak serbest çalışan İsmail Kapan, tekrar gazetecilik mesleğine döndü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansı’nı (İHA) kurdu ve bir buçuk yıl süre ile genel müdürlüğünü yaptı. Kapan, köşe yazarlığının yanı sıra 1993 yılından beri görsel medya alanında da çalışmalarını da devam ettirmektedir. İsmail Kapan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesidir.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.