Gay’lere şantaj yapıp soyan çete

Gay’lere şantaj yapıp soyan çete

İnternet ortamında kendilerini gay ve biseksüel olarak tanıtarak, tuzağa düşürdükleri kişilerin pornografik görüntülerini çeken, rehin alarak işkence ve şantaj yapan 15 kişilik çetenin yargılanmasına başlandı.

GAY Çetesi operasyonu, şantaj yaptıkları bir doktorun eşi olan T.A’nın Kasım 2006’daki şikayeti üzerine başlatıldı. Polisin 3 aylık teknik takibi sonucu yakalanan 13 çete elemanı tutuklandı. çete üyeleri, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün hákim karşısına çıktılar.

İNTERNETTE TUZAK

Samsun’da üslenen Erinç A, Erol A, Mehmet C, Orhan Ç, Mesut Ç, Gökhan Ç, Hüseyin E, Samet Ö, Serkan Ö, Ufuk Ö, Mustafa P, Uğur S. ve Emrah U’dan oluşan 15 kişilik çete, internet ortamında tuzağa düşürdükleri gay ve biseksüel erkekleri, seks yapmak için çağırdıkları evde tuzağa düşürüp uygunsuz fotoğraflarını çekerek aylarca şantaj yaptılar. Bazı mağdurlar, korkudan çetenin banka hesabına düzenli olarak para yatırdılar.

KARISI ŞÜPHELENDİ

Doktor A.A. para ödemeyi kesip telefonlarını kapatınca çete harekete geçti. Karısına ve ailesine ulaşan çete, doktoru tehdit etmeye başladı. Eşinin durumundan şüphelenen ve telefonlarına gelen tehdit mesajlarını fark eden kadın, durumu gizlice savcılığa bildirdi. Doktorun telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alınarak suç örgütünün faaliyetleri ve mağdurların bir bölümü tespit edildi. Aralarında doktor, öğretmen, bankacı, güvenlik görevlisinin bulunduğu mağdurlardan 8 kişi daha şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında 15 kişilik çetenin 13 üyesi, 12 Ocak 2007’de tutuklandı.

190 YIL HAPİS

Örgütlü suç işlenmesi nedeniyle Samsun’da ilgili mahkeme olmadığından dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Soruşturma Savcısı Hüseyin Görüşen, 15 sanık hakkında "silahlı suç örgütü kurmak", "yağma", "cinsel saldırı", "şantaj", "hürriyeti kısıtlama", "yaralama" suçlarından dava açtı. Savcı her mağdur için ayrı ceza talep ederken her sanık için ayrı ayrı 90 yıldan 190 yıla kadar hapis cezası istedi.

DERS İÇİN YAPTIK

Çete mensupları, önceki gün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hákim karşısına çıktılar. Sanıklar gasp ve şantaj yapmadıklarını, gay’leri cezalandırmak için bu işe kalkıştıklarını söyleyen sanıklara Hákim, "Siz polis misiniz, size mi kaldı cezalandırmak" diye çıkıştı. Çete lideri Erinç A. ise "Birisi doktor, birisi öğretmen. Onlar bizim çocuklarımızı okutuyor, analarımızı bacılarımızı muayene ediyorlar. Ders vermek istedik" dedi.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.