"Gayet de aktörlük yönü var"

"Gayet de aktörlük yönü var"

AK Parti ve MHP arasındaki “Abdullah Öcalan'ı idam” polemiği sertleşiyor. Mersin'deki mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Oğluna gemi alacak kadar paran var, asacak ip mi bulamıyorsun?

Başbakan Erdoğan, partisince Mersin Metropol Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.
 
Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi eleştirerek, "Erzurum'da gayet de aktörlük yönü var, elinde iple dolaşıyor, bana ip gönderiyor, 'al da idam et' diyor. Bu kadar mahirdin de sana teslim ettikleri zaman yasalar, kanun, yargı ne ise yargı kararını verdiği zaman iktidardaydın ip yoksa millet sana ip gönderirdi, bu işi halletseydin ya niye etmedin" dedi.
 
“Artık idamların, ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz” diyen Erdoğan, “Böyle bir dönemde ip atmak, kanunlara ne kadar uzak olduğunun da bir gereğidir. Bunlardan da haberi yok. Ne gelişiyor, ne bitiyor haberi yok” sözlerini kullandı.
 
Şehit cenazelerinde yaşanan olaylara değindiği konuşmasında, MHP'yi eleştiren Erdoğan, "Onlar özellikle bizim ulvi değerlerimizi ayaklar altına aldılar, peygamberlik makamından sonra en yüksek makam olan şehitlik makamını bile siyasi istismar aracı yaptılar" diye konuştu.
 
Bahçeli’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Ankara'ya mahkum olan bir anlayıştan başka bir şey beklenmez. Bakın ben dedim ki, 'Ankara'nın doğusunda, güneydoğusunda bir iki vilayetin dışında bir yere gidemez' dedim. Bir tanesine gitti şimdi. Daha başkasına bakalım, seçip nereye gidebilecek. Ama bu arada da gaza gelmiş olabilir" dedi.
 
Diğer partileri de eleştiren Erdoğan “Şimdi milletin artık tedavülden kaldırdığı bir DSP, CHP ile beraber. Ama bir yedek parça lazım. Onun için de MHP'yi yanlarına alıyorlar” diye konuştu.
 
"CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den atacaklar"
 
Erdoğan, CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den atmak istediklerini öne sürerek, "Bize gelip söylüyorlar, 'sizi alalım' diyorlar. Biz de diyoruz ki, CHP orada olduğu için gelemeyiz, onu atın biz gelelim" dedi.
 
Erdoğan neden Sosyalist Enternasyonal’e alınmak istediklerini “Çünkü sosyal adaleti biz sağlıyoruz da ondan. Çünkü biz, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereği neyse onları yapıyoruz. Vatandaşın sorunlarını gidermek durumundayız, gideriyoruz da” sözleriyle açıkladı.

Bahçeli bugün de Erdoğan'a çattı
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Trabzon'daki mitinginde yaptığı konuşmada "Başbakan bir taraftan mağdurları oynayıp Türk milletinin duygularını sömürmekte, diğer taraftan Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile ortaklık hesabı yapmakta. Başbakan, suya düşen yılana sarılır hesabı, Barzani'ye sarılmakta ve kanlı terörden medet ummaktadır" dedi.
 
MHP'nin 23 Temmuz'da iktidarda olacağını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın da milliyetçiliğin yükselişinin farkında olduğunu, bu yüzden de milliyetçi söylemlerde bulunduğunu savundu.
 
"Bünyesi milliyetçiliği reddetti"
 
Başbakan'ın bünyesinin milliyetçiliği reddettiğini, milletin de milliyetçiliği ona bir türlü yakıştıramadığını öne süren Bahçeli, “Demir dövmüştür, rozet takmıştır. Kimse aldanmamıştır. Törenlere katılmış, puşi bağlamıştır. Kimse aldanmamıştır. Bir türlü tutmamıştır başbakanın milliyetçilik provaları. Siparişle milliyetçi olunamayacağını anlayınca milliyetçilere 'kafatasçı, ırkçı' demiştir. Anlaşılan Başbakan milliyetçiliğin ne olduğunu bilmemektedir" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bir çatışma, cepheleşme ve gerilim yaşandığını, bundan da Başbakan Erdoğan'ın yararlanmaya çalıştığını öne sürdü.
 
Erdoğan'ın gerçekleri söylemediğini, Meclis'teki tezkerelerden sözetmediğini savunan Bahçeli, “Sadece ve sadece hanımefendinin başörtülü olduğu ve bu nedenden dolayı cumhurbaşkanı olamayacağını söylüyor. Hiç de başbakanı bırak, bir delikanlıya dahi yakışmayan bir cümle sarfediyor. (Bunlar haremime kadar giriyorlar) diyor. Böyle terbiyesizlik olur mu. Neticede anayasal bir kurum karar almış. Artık bu karara saygı duymak lazım” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.