Fulya'da sergi: 'Dokuları Duyumsamak'

Fulya'da sergi: 'Dokuları Duyumsamak'

Geri dönüşümü sağlanabilir atık malzemeleri çalışmalarında kullanması ile sanata farklı bir yorum getiren Gökçe Oflu'nun "Dokuları Duyumsamak" adlı sergisi 27 Kasım'da Fulya'da Galeriartist'te açılıyor.

 "Duyu" temasının işlendiği sergide sanatçının, atık tuvalet kağıtlarını plastik sanatlarla buluşturduğu 15 çalışması yer alıyor. 
Çalışmalarında atık malzemeleri kullanmayı tercih eden Gökçe Oflu, insanların atık malzemelere karşı olan mevcut algısını, bu maddelere plastik bir değer kazandırarak değiştirmeyi amaçlıyor. Bu yaklaşım ile aynı zamanda, 'sanatın güzel olanı yaratması' algısının da geçerliliğini sorgulatan Oflu, eserlerindeki teknik çeşitlilik ve üslup ile dikkat çekiyor. Boyadan kumaşa, keçeden atık maddelere kadar birçok malzemeyi, geleneksel ve modern çizgiler ile harmanlayan sanatçı; oluşturduğu anlatım dilinde "doku"yu ön plana çıkarıyor. 

ALGININ ÇOK YöNLÜLÜĞÜ
Tutku, hırs, tezatlık, içedönüklük, dışavurum, direniş ve bütünleşme gibi insanın varoluşunun temelini ve yine kendisi ile mücadele halinde olmasını duyguların yoğunluğu ile dile getiren Gökçe Oflu, duygulara kaynaklık eden "duyu"ların yansımasıyla algının çok yönlülüğünü, çeşitli malzemeler ile oluşturduğu farklı dokuları kullanarak izleyiciye aktarıyor. 

Okan Üniversitesi ve İstanbul Sanat Kültür Eğitim Derneği'nin sponsorları arasında yer aldığı "Dokuları Duyumsamak" sergisi 27 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Fulya Galeriartist'te görülebilecek. 

PROGRAM 

Yer: Galeriartist / Ayazma Cad. N/4 Fulya, İstanbul 
Tarih: 27 Kasım-18 Aralık 
Pazar günleri hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilir. 

SANATÇI HAKKINDA

1987 doğumlu Gökçe Oflu, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı programından mezun olmuştur ve halen aynı üniversitede Plastik Sanatlar yandal programına devam etmektedir. Bugüne kadar 20 sergisi açılan Oflu, kimi zaman toplumsal sorunlara değinirken, kimi zamanda kendi bireyselliğine dönük bir çizgide çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem veren sanatçı, çalışmalarında endüstriyel atıkları kullanmaya devam ederek, toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.