Fuhuş çetesinde birsavcı

Fuhuş çetesinde birsavcı

İstanbul'daki çökertilen ve aralarında polislerin de fuhuş şebekesinden bir de savcı çıktı.

İstanbul'da geçtiğimiz hafta düzenlenen bir operasyonda, aralarında polisler ve adliye görevlilerinin de bulunduğu fuhuş çetesi çökertilmişti. Yurt dışından getirilen kadınları zengin işadamlarına pazarlayan fuhuş şebekesinin içinde bir de savcı çıkması herkesi şok etti.

Yaklaşık olarak 6 aydır devam eden takip çalışmaları sırasında çete ile bağlantısı bulunanların telefonları tek tek dinlendi. Çetenin müşteri şikayetlerini öğrenmek için polis ve Beyoğlu Adliyesi'ndeki bazı görevliler ile işbirliği yaptığı, bunun karşılığında da yüklü miktarda para ödedikleri ortaya çıktı. Çete ile işbirliği yapan 8 polis gözaltına alındı. Daha sonra polisler ile adliye görevlileri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

İşin asıl ilginç yanı, yapılan telefon dinlemelerine bir de savcı takıldı. İsmi açıklanmayan savcı, iddialara göre çete hakkında yapılan şikayetleri değerlendirmeyip karşılığında menfaat sağladı. Yine aynı savcının, üç hakim arkadaşına çeteden gelen kadınları gönderdiği de ileri sürüldü. Polisin tespit ettiği savcı ve hakimlerle ilgili dosyanın Adalet Bakanlığı"na gönderildiği belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı şimdi bu konu ile ilgili müfettiş görevlendirecek ve görevlendirilen müfettişler, adları fuhuş çetesi ile anılan savcı ve hakimlerin ifadelerine başvuracak.

hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.