Fransızlar Türkiye'yi çizgi

Fransızlar Türkiye'yi çizgi

Dolaşımdaki tüm paralarda Türkiye’yi çizerek büyük çaplı bir propaganda başlattılar

Bugünlerde elinize bir euro'luk banknot geçer de üzerindeki Avrupa haritasında Türkiye’nin kırmızı kalemle çizildiğini görürseniz şaşırmayın. Türkiye’nın AB üyeliğine karşı çıkan bir Fransız grup, dolaşımdaki tüm paralarda Türkiye’yi çizerek büyük çaplı bir propaganda başlatma peşinde.

Başını Fransızların çektiği bir internet sitesi, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı tuhaf bir kampanya başlattı. Türkiye’nin “coğrafi, sosyolojik, tarihi, kültürel ve dini” özellikleriyle Avrupa’dan çok farklı olduğunu iddia eden Fransızlar, tüm Avrupalıların, Euro banknotları üstünde yer alan haritada Türkiye’nin üstünü çizmeleri çağrısı yapıyor.

http://www.rayezlaturquie.com/ (Türkiye’nin üstünü çizin) adresinde sekiz dilde yayın yapan grup, basit, açık ve “kin gütmeyen” bu eylemle, zahmetsiz ve masrafsız bir Türkiye karşıtı propaganda yapmanın peşinde.

Banknotların elden ele dolaştığını göz önünde bulunduran Türkiye karşıtları, web siteleri üzerinden ilgili afiş ve çıkartmaları da satışa sunuyor. Gruba göre AB üyesi ülke halklarının büyük çoğunluğu Türkiye’nin üyeliğine karşı. AB liderlerinin demokratik ilkeler gereği Türkiye’nin üyeliğini engellemesi gerektiği sitede iddia ediliyor.

Hürriyet / Hazal Ungan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.