FRANSIZ OKULUNDAN YASAYA TEPKİ

FRANSIZ OKULUNDAN YASAYA TEPKİ

Şişli’de bulunan Özel Saint-Michel Fransız Lisesi Müdürü JACQUES AUGEREAU ve beraberinde ki Fransız eğitim veren 5 okulun müdürü, Fransız Milletvekili ve senatörlerine gönderdikleri açık mektupta, Ermeni Soykırımı ile ilgili yasayı onaylamadıklarını belir

Zararları ölçülemez nitelikte sonuçlar doğurabilecek siyasi bir hata olarak gördükleri yasayı oylamamalarını istediklerini belirten Augereau, “Biz, altı Fransız Okulları Müdürü olarak yazmış ve imzalamış olduğumuz bir mektubu Fransız medyasına, 577 Fransız Milletvekiline ve 348 Fransız Senatörüne yolladım. Şahsen üzücü olan, Türkiye'ye adım bile atmamış kişilerin bu eylemlerin ve bu oyların sorumlusu olmaları. Bunu, burada yaşayan Türklerin ve Fransızların anlaması imkansız. Üzgünüm, çünkü bu ülkede her gün çok sevdiğim Türkler ve Türk gençleri için çalışıyorum. Ülkemin onları gereksiz yere kırmasını kınıyorum ve buna çok üzülüyorum. Fransızlar Yeni Yıl kutlamalarını, asırlardır arkadaşlık ilişkilerini sürdürdükleri Türkleri kırdıklarını farkına varmadan yapacaklar. Üzgünüm, çünkü her gün birbirini tanıyan Fransızlar ve Türkler birbirine saygı duyup daha güzel bir gelecek kurmak için elele çalışırken, uzakta, Türkleri hiç tanımayan, konu ile hiçbir bilgisi olmayan diğer Fransızlar çok önemli konularla ilgili oylamada bulunuyorlar. Bana 1915 olayları hakkında fikrimi sormayın, çünkü dürüst olmak gerekirse benim de Fransızların çoğunluğu gibi bu konuda hiçbir bilgim yok” dedi.

Özel Saint-Michel Fransız Lisesi Müdürü Jacques Augereau ayrıca, “Milletvekillerimiz sıkılıyorsa, kendilerine bir meşguliyet öneriyorum; Fransa'yı içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkartmaya çalışsınlar. Ancak bunu gerçekleştirdikten sonra dünyaya ders verip veremeyeceğimizi tartışabiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.