Forbes İstanbul'un lokantalarına not verdi

Forbes İstanbul'un lokantalarına not verdi

Forbes'e göre ilk sırada Balıkçı Sabahattin yer alırken onu Dubb İndiran Restaurant and Gallery, Körfez, Sarnıç, Seasons Restaurant ve Tuğra izledi

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes,  İstanbul’un en iyi lokantaları listesini yayınladı. Forbes listede ilk sırada Kumkapı’daki Balıkçı Sabahattin’i verirken listede 5 lokanta daha yer aldı.

 



Forbes İstanbul’daki lokantalar hakkında bilgi verirken “İstanbul tam anlamıyla bir gurme kenti. Her girdiğiniz lokantada başka bir lezzet tadıyorsunuz. Gurmeler için daha kaşfedilmemiş bir çok yemek bulunuyor” dedi.

Bu kadar çeşitli lokanta arasında seçim yapmakta güçlük çektiklerini belirten Forbes yazarları, İstanbul'un dünyanın en eski ve tarihi kentlerinden biri,  eşsiz Türk mutfağı ve son derece lüks otelleriyle 2007 yılında mutlaka görülmesi gereken ve şehirlerden biri olduğu belirtildi.

 


Forbes’in listesinde yer alan İstanbul’un en iyi  lokantaları ise şöyle:

Balıkçı Sabahattin (Kumkapı)

Dubb Indian Restaurant and Gallery (Taksim)

Körfez (Boğaziçi)

Sarnıç (Sultanahmet)

Seasons Restaurant (Four Seasons Oteli içinde Sultanahmet)

Tuğra (Çırağan oteli içinde Beşiktaş)



BALIKÇI SABAHATTİN

Balıkçı Sabahattin Korkmaz, 10 yaşında başladığı mesleğini 44 yıldır sürdürüyor. Armada Oteli"nin sahibi Kasım Zoto"nun  onardığı, 1927 yapımı binaya taşınmadan önce, birkaç sokak arkada, babasından kalan, herkesin bilmediği, ama bilenlerin de vazgeçemediği balık köfte sattığı lokantasını işletiyordu...


Sabahattin, 2000 yılının ilk üç ayı içinde The New York Times gazetesine iki kez kapak haber konusu oldu. Aslen Trilye'li (Mudanya- Zeytinbağ) olan Balıkçı Sabahattin denizi, balığı çok iyi bilen bir aileden geliyor. Sabahattin, Cankurtaran Seyit Hasan Kuyu Sokak"ta ( 0212 458 18 24)  ahşap evde yaz kış konuklarını ağırlamaya devam ediyor... Oğulları da ona yardımcı oluyorlar... Yazın masaların bir bölümü sokağa taşıyor... “Az-öz taze meze ve taze balık, Sabahattin'de yenir...” sloganı ile satış yapan Balıkçı Sabahattin"in mönüsünde özel yemekler bulunuyor.  Midyeli şaraplı pilav, kömürde patlıcan salatası, fava kızartması en çok beğenilen yemekleri arasında yer alıyor. Yıllardanberi sabaha karşı 02.00-03.00 civarında balık haline gittiğini belirten Sabahattin, “Balık işi kurtaran malzemedir. İyi olursa müşteride iyi olur. Hem seçerken, hem pişirirken çok özen gösteriyoruz”diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.