Filistin bölünüyor

Filistin bölünüyor

Filistin, Gazze’de Hamas lehine değişen güç dengesinin ardından Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da ikiye bölünme noktasına doğru gidiyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Gazze’yi "isyan bölgesi" ilan etmeye hazırlandığı öne sürülürken, Filistin’in yasal yönetiminin Batı Şeria’da, Ramallah’ta olduğunu belirttiği kaydediliyor.

Abbas’ın Gazze’de, Tel El Hava’da bulunan Filistin Yönetimi binalarına da El Kassam Tugayları’nca saldırılacağı uyarısında bulunduğu belirtildi.

Böyle bir durumda, Gazze’de Hamas yönetiminde, diğeri Batı Şeria’da El Fetih yönetiminde iki başlı bir Filistin oluşumunun meydana geleceği endişelerine dikkat çekiliyor.

Öte yandan, Tel El Hava’da, Abbas’a bağlı özel timlerin binalarının ele geçirerek, üzerine Hamas bayrağı çekilmesinden sonra, Sudaniye bölgesinde istihbarat birimlerinin bulunduğu binaların da Hamas’ın El Kassam Tugayları’nca ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca, Abbas denetiminde, Filistin güvenlik güçlerine ait karargahın da Kassam Tugayları’nca kuşatıldığı öne sürülüyor.

Sabahtan bu yana meydana gelen çatışmalarda 35 dolayında kişinin öldüğü, onlarca yaralının bulunduğu belirtilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı, tüm doktorları görev başına çağırdı. Ayrıca kan bağışı çağrıları da yapıldı.

Hamaslı militanların, bölgenin güneyindeki Refah’ta, Filistin askerlerine ait 4 kampın tamamında da kontrolü ele aldıkları kaydediliyor.

Gazze’de olaylar hızla gelişirken, Batı Şeria’da El Fetihli militanların, Ramallah’ta ve Batı Şeria’nın diğer kentlerinde Hamas hedeflerine saldırılarda bulunduğu, Hamas’ın bürolarına, işyerlerine el koydukları, çok sayıda Hamas üyesini ve militanını yakaladıkları belirtiliyor.

Vatan




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.